Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-11 20:48:00

Puzsér: Karácsonnyal majdnem mindenben megállapodtunk

A főpolgármester-jelölt abban maradt a zuglói polgármesterrel, hogy amit megbeszéltek, azt közvetíti az MSZP felé. Most várja a reakciót Puzsér.

Karácsony Gergely nagyon rugalmasnak tűnik, a kérdések 90 százalékában meg is állapodtunk- mondta az ATV Egyenes Beszéd Kontrában Puzsér Róbert az ellenzéki előválasztással kapcsolatosan. Közölte: abban maradtak a zuglói polgármesterrel, hogy ezt a megállapodást Karácsony közvetíti az MSZP felé. Puzsér most a szocialista párt reakcióját várja, de úgy fogalmazott, „nagyon eltűntek”. Hozzátette: az MSZP-s értéknyilatkozatot is várja, hogy elküldjék neki, amit szerinte kizárólag baloldali szavazók lehetnek képesek aláírni, mert biztos van benne valami olyan, ami a „fideszest rollokat” elriasztja, mint az ördögöt a tömjénfüst.

Puzsér az előválasztással kapcsolatban arról is beszélt, hogy kizártnak tartja, hogy abban úgy vegyen részt, hogy az MSZP és a DK aktivistái számolják majd a szavazatokat, azokat leadni pedig jóformán MSZP-irodákban lehetne. „Ahhoz nem fogok asszisztálni, hogy egy demokratikus intézményrendszer kiüresítsenek és adatbázisépítésre használjanak fel”- jelentette ki az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Hozzátette: azt sem tartaná tiszta helyzetnek, ha a szocialisták mellett az LMP, vagy a Jobbik irodáit jelölnék ki.

Puzsér úgy véli, hogy balról nem lehet leváltani a NER-t, ez szerinte már háromszor is kiderült. A Fideszt csak a centrumból lehet leváltani- magyarázta, majd elmondta, hogy a centrumból szavazók nem szavaznak a régi baloldali pártokra, ellenben utóbbiak szavazói Tarlós ellenében készen állhatnak egy középen álló jelöltre behúzni az x-et. Ezért a régi baloldal szavazóinak kell a centrum mögé felsorakozni- közölte a főpolgármester-jelölt. Elmondta azt is, tavasszal kiderült, hogy a Jobbiknak, LMP-nek és Momentumnak összesen van 30 százaléknyi szavazója, függetlenül attól, hol mérik most ezeket a pártokat, mert szerinte a szavazóik megmaradtak ugyanazon az oldalon.

Arról is beszélt, vannak ugyan kétségei a Jobbik és A Momentum centrumpártiságát illetően, de most úgy kell kezelnie őket, mintha azok lennének és bízni abban, hogy azzá is válnak. Szerinte például a Jobbik jelentős lépést tett ezirányba, amikor Szávay Istvánt leváltották a legutóbbi botránya miatt.

atv.hu

További belföldi híreink