Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-11 16:17:00

"Botrány", "gyalázat": Bocsánatkérésre szólították fel az Európai Néppárt frakcióvezetőjét

Ujhelyi István szerint Manfred Weber nem büntetheti egész Magyarországot a Fidesz és Orbán Viktor miatt.

Az MSZP európai parlamenti képviselője a német politikus mai kijelentésére reagált.


„Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 7-es cikkes szavazáson Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az egész ország ellen!

- jelentette ki Weber, akit Ujhelyi a „Fidesz által támogatott európai csúcsjelöltként” jellemez. Az MSZP EP-képviselője szerint a frakcióvezető vállalhatatlan mondatokat fogalmazott.


„Ez több mint botrány! Ez gyalázatos kijelentés! A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító! Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket!”

- írta Ujhelyi a közleményében, aki emlékeztetett Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetőjének korábbi kijelentéseire, amivel megsértette a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján.


„Kikérjük magunknak! Elég volt a Fidesz szövetségeseinek sértő kijelentéseiből! A jövő májusi EP-választásokon ideje lesz végre leváltani a magyar kormány bűneit mentegető európai jobboldalt és az MSZP-Párbeszéd Európa-párti szövetségét megbízni a magyar emberek valódi európai képviseletével”

- zárult a magyar EP-képviselő közleménye.

Frissítés:

Manfred Weber a Népszavának reagált Ujhelyi felszólítására. Azt mondta a lapnak: "természetesen a lehető legnagyobb tisztelettel viseltetek a magyar nép és Magyarország iránt, és  elismerem Magyarország hozzájárulását az európai építkezéshez. Botrányosnak tartom, hogy a magyar ellenzék szándékosan félreértelmezi a szavaimat, és megpróbálja mesterségesen megrongálni a magyar emberekhez fűződő kapcsolataimat. Ezt nem fogadom el”.

atv.hu

További belföldi híreink