Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-11 19:47:00

Kedvezményes telek, pénz a gyerekek után, ingyen tűzifa: a község, ahonnan nem költöznek el

A kisgyerekeseket pénzzel, a 80 felettieket tűzifával segíti a zalaapáti önkormányzat. A településen a szociális gondoskodás új formáit vezették be, nincs is elvándorlás a faluból.

Zalaapátiban rendszeresen segítik a faluban élőket, olyannyira, hogy már tíz éve indult a Zalaapáti ifjú polgára program, amelyben minden újszülöttet százezer forinttal segít az önkormányzat. A polgármester azt mondta, hogy szerinte mindenhol megtesznek mindent, hogy a helyieket megtartsák, így nem meglepő az, amit tesznek. A szociális célokra szánt keretből megmaradt pénzt osztották ki. Az idősek tüzifát kaptak.

Vincze Tibor, polgármester az ATV Híradó stábjának elmondta: "Két évvel ezelőtt indítottuk el a 80 év felettieknek aprított tűzifa a dományozását, 2-2 köbmétert, illetve akik nem tűzifával fűtenek, 80 év felettiek, azok pénzben kapták meg ezt a támogatást, 66 ezer forintot."

Az idősek azt mondják, hogy nagyon nagy segítség ez a  tüzelőtámogatás nekik.

A faluban idén először a nyugdíjprémium mintájára gyerekprémiumot is adnak. A helyben élő 220 gyerek után 14-14 ezer forintot adnak minden családnak.

Egy helyi hölgy, Fábos Katalin azt mondta kameránknak: "Most ez advent idején is nagyon nagyon jónak mondható. Megbecsülés számunkra. Az önkormányzat, a képviselőtestület gyermekbarát szemlélete most is megmutatkozik."

A falu polgármestere azt is elmondta, hogy kedvezményes árú telkekkel is próbálják a településre csábítani a fiatalokat, a gyerekeseket. Ennek is köszönhető, hogy itt egyáltalán nem csökken a településen élők száma.

atv.hu

További belföldi híreink