Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-10 19:19:00

Hadházy elmondta, mit keresett a köztévénél

Két tartóoszlopa van a jelenlegi rendszernek: az ügyészség és a kormánypropaganda – mondta Hadházy Ákos az ATV Start című műsorban. A független képviselő hozzátette: utóbbi megszüntetése nélkül a tisztességes választás sem elképzelhető.

Újabb tüntetést szerveztek vasárnap az MTVA székháza elé. A demonstrációt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szervezte, az eseményen több százan mentek el. Nem sokkal később a köztévé híradója beszámolt az eseményekről, ahol többek között az olyan Hadházyval kapcsolatos hírekről számoltak be, minthogy a képviselő – az Origo szerint – eddig 350 órát töltött a levegőben, és ez nagyjából 20 millió forintba kerülhetett, miközben nem lehet tudni, hogy a politikus miből fizette ki a repülései árát.

A tüntetésnek Hadházy szerint két eredménye lehet. Megoldhatja az adott problémát, ha sokan vannak jelen, ha pedig néhány százan jönnek el, akkor felhívhatja egy problémára a figyelmet. Abban viszont nem biztos a képviselő, hogy mennyire érzik az emberek alapproblémának a közmédia jelenlegi működését. Majd kiemelte: a mai rendszernek két tartó oszlopa van, az egyik a főügyészség, vagyis az, ha nem nyomoznak azokban a „dolgokban, amit a kormány csinál”. A másik oszlopa a rendszernek az „agymosás, a kormánypropaganda, a néphülyítés”, és addig tisztességes választás sem lesz, amíg nem szüntetik meg a kormánypropagandát, és nem foglalják vissza a köztévét.

A politikus azt mondta, be szeretne menni a köztévéhez, és elbeszélgetni a szerkesztővel vagy igazgatóval, hogy az anyag miért úgy készült, ahogyan. Hadházy elmondta: nem fogják ezt abba hagyni, és abban is biztos, hogy egyszer lesz olyan is, hogy több tízezer vagy százezer ember lesz kint, ez ugyanis egy folyamat, amíg az emberek ezt elfogadják – tette hozzá.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink