Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-09 18:56:00

Betört egy salgótarjáni kocsmába, a pulton hagyta a személyi igazolványát

Már épp csak azt kellett volna egy cetlin meghagynia a rendőröknek, hogy mikor találják otthon, annak a férfinak, aki miután betört egy salgótarjáni kocsmába két társával, a személyi igazolványát ott felejtette a bűncselekmény helyszínén. Ennél könnyebben a rendőrök már csak akkor foghatták volna el ha önként besétál a rendőrségre és feladja magát. Így sem volt túl nehéz a dolguk; a férfit és két társát azóta már őrizetbe vették.

Másfél hónap alatt ötször törtek be abba a salgótarjáni presszóba, amelyikben az utolsó esetben az egyik betörő már azzal sem törődött, hogy figyelmetlensége okán hamar a nyomára bukkannak. A tulajdonos azt mondta, hogy volt, hogy fényes nappal jártak nála, most azonban az egyik közeli garázs tulajdonosa szólt neki, hogy tárva-nyitva az üzlet ajtaja. 

A kocsmáros azt mondta, hogy rendszeresek voltak nála az utóbbi időben a betörések. Márkás, drága italokat, és pénzt vittek el. A kasszát kifosztották, de még a jótékony célra gyűjtött forintokat is elvitték. Az utolsó alkalommal a rendőröket nem várt meglepetés fogadta.

"Helyszíni szemlét tartottak, és ennek során a földön leeseve találtak meg egy személyazonosító igazolványt. Ezen a nyomon elindultak a nyomozók és egy férfit fogtak el. Rövid időn belül elfogták két társát is. Mindhármójukat lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki" - mondta Híradónknak Dankóné Nagy Éva, a Nógrád megyei RFK szóvivője. 

A kocsmáros azt mondta, hogy ugyanezt a férfit ő két héttel korábban már visszatartotta, miután egy délelőtt próbálta a presszót kirabolni. Akkor rázárta az ajtót, a férfi kitört, de elfogták. Két héttel később most ugyanott újra próbálkozott, de az ott felejtett személyi igazolványnak köszönhetően gyorsan lebukott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink