Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-07 14:33:00

Rabszolgatörvény: Demonstrálók zártak le egy utat Veszprémben - videó

Kormánypárti javaslatra várhatóan módosítják a Munka Törvénykönyvét. Ennek „eredményeként” az eddigi évi 300 óráról 400 órára emelkedik a túlórák száma és emellett egy évről három évre növelik a munkaidőkeret elszámolási időszakát. Veszprémben félpályás útlezárással tiltakoztak a dolgozók.

A merce.hu írta meg, hogy a Vasas Szakszervezeti Szövetség félpályás útlezárást szervezett péntek kora délutánra Veszprémben.

A 13 óra és 14.15 között megtartott útlezáráson 15-20 személygépkocsi sorakozott fel a Házgyári út egy szakaszán, a helyi Lb-Knauf cementgyár előtt.

A tiltakozás előtt a Vasas Facebook-oldalán azt írta: „Meg kívánjuk mutatni, hogy kisebb, összehangolt csoportokkal is tudunk nyomást gyakorolni, és ha szükséges, nagy mértékben tudjuk fokozni a tevékenységet! Veszprémben egy viszonylag rövid időtartamra és rövid távolságon zárjuk le az útszakaszt. Ha azonban a kormány nem enged az álláspontjából, más helyszíneken, hosszabban felvonulva és hosszabb időtartamra fogunk blokkolni demonstrálni. A következő héten Pécsen és Győrben folytatjuk!”

atv.hu

További belföldi híreink