Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-07 17:04:00

Honvédkórház: A radiológushiánynak nincs köze a hétfőn elhunyt nő halálához

A kórház sajtóosztálya ugyanakkor nem cáfolta, hogy kevés lenne a szakember.

Tegnap írta meg a hvg.hu egy középkorú nő történetét, aki még december 3-án hunyt el a fővárosi Honvédkórházban. A portál cikke szerint a beteg halálához köze lehetett annak, hogy a kórház Podmaniczky utcai telephelyén nincs elég radiológus, ezért a betegeket a Róbert Károly körúti központi telephelyre kell átszállítani, hogy a személyes orvosi jelenlétet igénylő ultrahangvizsgálatokat el tudják végezni, az"utaztatás" pedig megviseli a pácienseket.

Megkerestük a Honvédkórház sajtóosztályát, hogy reagáljanak a hvg.hu cikkére.

A Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya részünkre megküldött közleményében „szenzációhajhásznak” nevezte az írást, és több állítást is cáfolt.

„A közelmúltban, a Honvédkórházban a szakmai ellátásban résztvevők részére is sajnálatosan bekövetkezett haláleset semmilyen összefüggésben nincs a betegen végzett radiológiai vizsgálatokkal. (…) Gyógykezelése és ellátása a szakmai szabályok szerint történt. Mindazonáltal a páciensnek olyan betegsége volt, amelyet az orvostudomány jelenlegi állása szerint rendkívül nehéz felismerni, így gyógyítani is”

- áll a válaszban. 

A sajtóosztály jelezte azt is, hogy nem igaz, hogy a beteg nem érte volna meg a műtétet, hisz a páciens a beavatkozást követő napon vesztette életét.

A Honvédkórháztól többek megkérdeztük azt is, hogy valóban radiológushiánnyal küzdenek-e. A sajtóosztály erre a kérdésünkre nem válaszolt, mindössze annyit írtak a közleményükben, hogy nem fedi a valóságot, hogy a beteg szakemberhiány miatt hunyt el, azaz nem is cáfolták, hogy nincs elég radiológus. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink