Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-07 14:05:00

Borbély Lénárd lett a BÖSZ társelnöke

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) Borbély Lénárdot, Csepel Fidesz-KDNP-s polgármesterét választotta a szervezet társelnökének - közölte a BÖSZ pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a szervezetet elnökségében jövőre Tarlós István főpolgármester elnöki, Borbély Lénárd, a XXI. kerület polgármestere társelnöki, Kovács Péter XVI. kerületi, Riz Levente XVII. kerületi és Láng Zsolt II. kerületi polgármester alelnöki tisztséget visel.

Közölték azt is, hogy a BÖSZ szerdai közgyűlésén egyetértettek az életvitelszerű közterületen tartózkodásról szóló jogszabályban megfogalmazott célokkal és támogatják a jogszabályok érvényesítését, valamint a szükséges források biztosításával a többletfeladatok ellátását is készek vállalni.

A hajléktalanellátással kapcsolatban a BÖSZ közgyűlése javasolja, hogy a Budapestre tervezett befogadóállomást a XIV. kerületben alakítsák ki.

A tanácskozáson szó esett arról, hogy az alkoholt is árusító nemzeti dohányboltoknál az alkoholt fogyasztó emberek zavarják a lakókat, az önkormányzatoknak azonban jelenleg nincs lehetősége a probléma megoldására. A problémáról a BÖSZ a soron következő ülésén tárgyal.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink