Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-07 06:20:00

Politológus: a politikusok szívesen használják kampánycélokra a gyerekeket

Új divat hódít kormánypárti politikusok között: a gyerekeknek szervezett Mikulás-ünnepségeken átveszik a mikulás szerepét és ők adják át az ajándékokat - a Mikulás helyett. Az érintettek azt mondják, ez így rendben van, ez nem kampány. Az érintett politikusok az eseményeken a Mikulással és a gyerekekkel készült képeket azután kiposztolják. A politológus szerint a politikusok szívesen használják kampánycélokra a gyerekeket.

Minden évben elindul a finn mikulás, hogy megajándékozza a gyerekeket világszerte. Magyarországon sokszor a politikusok csapnak fel Mikulásnak. Becsó Zsolt fideszes képviselő puttonyt ragadt és átadta a csomagokat a gyerekeknek, miközben a Mikulás csendesen üldögélt. Mint mondja: ő minden évben végiglátogatja a választókerület valamennyi óvodáját.

„Ennek semmi köze nincs a kampányhoz. Ellenzéki korunkban is csináltuk, most kormánypárti korunkban is csináljuk. Amíg lesz rá lehetőségünk, örülnek ennek a gyerekek, ebbe nem kéne politikát belelátni” – fogalmazott Híradónknak a képviselő.

Szabó Zsolt fideszes képviselő a hatvani kórház Mikulás-ünnepségét lepte meg. A beteg gyerekeknek ő maga adta át a csomagokat. Dunakeszin a fideszes polgármester is átvette a Mikulás feladatát, miközben a nagyszakállú a sarokban gubbasztott.

Megkérdeztünk egy Télapót arról, mit szól ahhoz, hogy elveszik a munkáját. A Mikulás arról beszélt az ATV-nek, hogy ő még akkor is Mikulás lesz, amikor a politikus, már nem lesz politikus.


„Azok jönnek-mennek, én meg egy örök vagyok”

– fogalmazott a Mikulás.

A vidéki polgármesterek-így például a nyíregyházi is maguk büszkélkednek a Facebookon, hogy náluk járt a mikulás.

„Minden gyerekkel azt lehet megcsinálni, amit a szülők hagynak. Ha azt gondolják, hogy rendben van az, hogy élő kampánydíszletté degradálják a gyerekeiket és nem viszik el onnan, akkor a fideszes politikusoknak lényegében igazuk van, hogy ezt is meg lehet csinálni” – ezt már Ceglédi Zoltán politikai elemző mondta Híradónknak.

Nemcsak a kormánypárti politikusok szeretik a Mikulást, a Kétfarkú Kutyapárt a kampányban például őt indította az országgyűlési választásokon. 1995-ben Bokros Lajos Veszprémben még a télapó jelmezt is felvette, azért, hogy megkopott politikai népszerűségén javítson.

atv.hu

További belföldi híreink