Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-06 10:53:00

Maciárverés: a tavalyi rekordot majdnem megduplázták, Kárász kis híján elsírta magát

Könnyeivel küszködött Kárász Róbert tegnap este a színpadon, a maciárverés végén.

facebook/kárász róbertFacebook/Kárász Róbert

A műsorvezetőnek elcsuklott a hangja, alig tudta folytatni köszönőbeszédét. Az aukció ugyanis hihetetlenül jól sikerült, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány javára összesen 44 millió forint gyűlt össze. A hírességek gyerekkori plüssmackói és személyes ereklyéinek eladásából befolyt pénz jó helyre kerül: a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációját segítik munkahelyteremtéssel.

"Álmomban nem gondoltam volna, hogy a tavalyi 25 milliós álomhatárt át tudjuk lépni"

 - mesélte jókedvűen a tévés az atv.hu-nak. "Tavaly azt mondtam, hogy nincs az a támogatói kör, amely képes lenne ennél többet adni. Ám, ahogy haladtunk az aukción tételről tételre, úgy kezdett bennem erősödni az, hogy talán mégis sikerül. Ezzel a 44 millió forinttal a hazai alapítványi árverések képzeletbeli dobogójára állhatunk föl."
A licitálást levezénylő műsorvezető a rendezvény végén a Premier Kultcafé fogyatékossággal élő dolgozójával összekapaszkodva köszönte meg a támogatók felajánlásait.

"Földbegyökerezett lábbal álltunk a színpadon, nagyon megható érzés volt" - árulta el lapunknak Kárász. "Majdnem elsírtam magam. Az árverés előtt elmentem imádkozni egy templomba, úgy látszik meghallgatott a jóisten. Az összejövetel végén mindenkinek a nyakába ugrottam és megköszöntem a segítségét."

A tévés külön nagyon hálás Andy Vajna filmügyi kormánybiztosnak, aki a nyolcadik alkalommal megrendezett aukción 13,5 millió forintot költött. A licitálóknak volt miből válogatniuk, hiszen hazai és külföldi hírességek is felajánlották plüssmacijukat, például Antonio Banderas, Arnold Schwarzenegger, Roberto Carlos és kisfia, Böjte Csaba, Gera Zoltán, Eperjes Károly.

"Most már közel van a megvalósításhoz az a tervünk, hogy fogyatékossággal élő dolgozókat foglalkoztató kávézónknak legyen egy kistestvére, egy étterem" - árulta el Kárász Róbert.

További belföldi híreink