Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-07 05:10:00

Sok családnál, ha nem lenne segítség, zsíros kenyér lenne az ünnepi menü

Sok olyan magyar család van, akiknél már egy bőségesen terített asztal is ünnep. Az Ökumenikus Segélyszervezet ötszáz tartósélelmiszer-csomagot rakott össze, amelyeket többgyerekes családok, gyermekeiket egyedül nevelő szülők és létminimum alatt élők kapnak majd meg. Az adománycsomagok összeállításában, és az első csomag kiszállításában olimpiai bajnok sportolók is segítettek.

Az ATV Híradójának stábja meglátogatott egy családot, ahol a gyerekek arról meséltek, náluk mi az ünnepi vacsora: "Anya szokott főzni vagy halászlevest, vagy mákos gubát, összeülünk, megesszük."

A gyerekek azt is elárulták kérdésünkre mit kértek a Jézuskától, és úgy tűnik a Jézuska egy kis segítséggel teljesíti is a kívánságokat. Az Ökumenikus segélyszervezettől ugyanis ők is kaptak adománycsomagot, így egy kicsit beljebb van a család.


Kuruzs Sándortól arra a kérdésünkre, hogyha nem lenne ez a segítség, akkor, hogy lenne a karácsony, azt válaszolta: "Akkor úgy lenne a karácsony, hogy zsíros kenyér. Így meg most tudunk egy kis kocsonyát csinálni, mert akkor nem kell ilyen édességekre plusz pénzt kiadni, a gyerekeknek ez jó."

És a szülőknek is, ők ugyanis egy keresetből élnek öten. A ökumenikus segélyszervezet idén 23. alkalommal támogatja a rászoruló családokat, Kiss Gergely pár éve csatlakozott hozzájuk.

Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó kameránknak azt mondta: "Nem olyan nagy dolgok ezek, hanem inkább üzenet mindenkinek aki még eddig nem segített, nem kell hangosan segíteni, a mi dolgunk közszereplőként, sportolóként, hogy juttassuk el az üzenetet minél több helyre."

Cukor, lencse, rizs, és az ünnepek miatt egy kis édesség, keksz és mogyorókrém is kerül a dobozba.

Gáncs Kristóf, Kommunikációs igazgató azt válaszolta kérdésünkre: "Nagyon sok család van a látókörünkben különböző intézményeinken keresztül.  Az ország 26 pontján van ugye intézményünk, tehát nagyon sok családdal vagyunk folyamatos kapcsolatban,ezért is tudjuk pontosan, hogy ezek a csomagok valóban jó helyre fognak kerülni, olyanoknak, akiknek ez nagyon nagy segítséget jelent."

Egy csomag 10 ezer forintnyi tartós élelmiszert tartalmaz, amely 40 hívást jelent a 1353-as adományvonalra.

atv.hu

További belföldi híreink