Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-05 11:21:00

Volner: Szávay után még három jobbikost „szedhetnek le” a belharcokban

A zsidó nő megverésével hencegő, tisztségeiről, majd parlamenti mandátumáról is lemondó Szávay Istvánon kívül van további három személy, akiket hozzá hasonlóan „leszednek” – mondta Volner János, a Jobbik volt alelnöke a Magyar Időknek. Mint fogalmazott, egyre gátlástalanabb eszközöket vetnek be egymás ellen a Jobbikon belül, így nem csoda, ha a frakcióban gyászhangulat van, és mindenki retteg, hogy ki lesz a következő.

Volner: Szávay után még három jobbikost „szedhetnek le” a belharcokban

Volner szerint Szávayt leszedték, de ennek az egész folyamatnak még nincs vége. Mint ismert, egy hete a Hír TV által nyilvánosságra hozott első hangfelvételen Szávay István arról beszél, hogy megvert egy zsidó származású nőt. Emiatt másnap Szávay lemondott frakcióvezető-helyettesi és parlamenti jegyzői posztjáról, mandátumát azonban csak most hétfőn adta vissza, nem sokkal azelőtt, hogy egy újabb felvételt mutatott be a Hír TV.

Ez utóbbin a májusi tisztújító kongresszus napján arról beszélt, hogy kik és milyen sorrendben lesznek a Jobbik új alelnökei. Mindezt pár órával a szavazás előtt tette, és az eredmény meg is felelt mindannak, amit Szávay „jósolt”. A hangfelvételen kétkedő párttársainak megerősítette, hogy bizonyosan ez lesz a szavazás végeredménye, amiért rengeteget dolgozott, telefonált.

Szávay távozásával kapcsolatban Volner most azt mondta, ő legalább három olyan képviselőről tud még, aki meggyőződése szerint távozni fog a Jobbik parlamenti frakciójából. Volner nem árulta el, kikre gondolt, csak annyit mondott, a vezetés is érintett lesz ebben az ügyben.

„Négyen mehetnek el maguktól a Jobbikból, de van további három személy, akiket Szávayhoz hasonlóan leszednek” – állította a politikus a Magyar Időknek, és újfent megerősítette, ő levette a magánélet feliratú fazékról is a fedőt, ami azt jelenti, hogy nem fog a Jobbik politikusaival foglalkozni, de most már a frakció tagjai nem állnak a védelme alatt, és nem tesz annak érdekében semmit, hogy bizonyos információk ne kerüljenek napvilágra. Kitért arra is, hogy most nem újságírók által kiszagolt ügyek kerülnek elő, hanem a párt belső köreiből megy a kiszivárogtatás, ami sokkal „gyilkosabb”.

"Azt látom, hogy egyre gátlástalanabb eszközöket vetnek be egymás ellen a párton belül, így nem csoda, ha a Jobbikban gyászhangulat van, és mindenki retteg, hogy ki lesz a következő, akiről előkerül egy hangfelvétel vagy kiderül valami" – mondta a politikus.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink