Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-05 20:08:00

Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus

Idén is összeállította Európa legjobb üzleti iskoláit tartalmazó rangsorát a Financial Times – a listára Magyarországról a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara került fel, a rangsorkészítők a 82. helyre sorolták az intézményt.

Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus

A Financial Times rangsorkészítői Európa több száz üzleti iskolája közül választották ki a kilencvenöt legjobbat. A Budapesti Corvinus Egyetem nem először szerepel a listán, két évvel ezelőtt a 82., tavaly a 76. helyet szerezte meg, idén ismét a 82. helyre sorolták a Corvinus Business Schoolt, írja az Eduline.

A rangsorra a szomszédos országokból egyébként mindössze két egyetem került fel: a legjobb eredményt az ausztriai WU, vagyis a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem érte el, a 41. helyre sorolták, míg Szlovénia legnagyobb felsőoktatási intézményének, a ljubljanai egyetemnek a gazdasági kara a Corvinust követi, a 83. helyen végzett.

Francia, svájci és spanyol business schoolok az élen

Az európai rangsor élén a London Business School áll, amely öt éve vezeti a Financial Times listáját. Dobogós helyet szerzett a HEC Paris és a francia-szingapúri Insead - a rangsorkészítők szerint utóbbi kínálja Európa legjobb MBA-képzését. A negyedik a svájci University of St Gallen, az ötödik pedig a spanyol Iese Business School.

A legjobb üzleti iskolák közül a legtöbb francia és brit - a listára huszonöt francia és huszonkét brit intézmény került fel, míg Németországból hét, Belgiumból öt, Hollandiából, Portugáliából és Spanyolországból négy-négy intézményt soroltak a legjobbak közé. Írország, Olaszország és Svájc három-három, Finnország, Norvégia, Lengyelország és Törökország két-két, Ausztria, Csehország, Dánia, Magyarország, Oroszország, Szlovénia és Svédország pedig egy-egy intézménnyel képviselteti magát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink