Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-05 13:13:00

Döbbenet: Sváby felgyújtotta szülei lakását

Egész életében rettegett a tűztől Sváby András. Az ATV székházának múlt pénteki kigyulladása újra előhozta a műsorvezetőből azokat az emlékeket, melyek miatt kialakult benne ez a félelem - mint most kiderült, komoly gyerekkori trauma húzódik meg a háttérben.

Döbbenet: Sváby felgyújtotta szülei lakását

"Kiskoromban véletlenül fölgyújtottam a szüleim lakását. Ma már tudom, tipikus gyerekszobai tűz volt" - emlékezett vissza a Heti Napló Sváby Andrással műsorvezetője. "Egy gyertyával játszottam, a diafilmeket próbáltam így nézegetni, mikor lángra kapott először a filmek doboza, majd a függöny. Öt éves lehettem, a budapesti belvárosban laktunk egy gangos házban.

Aztán úgy történt minden, mint a filmekben: a lakók egymásnak adták a vizes vödröket és azzal próbálták eloltani a tüzet, de nem sikerült. Végül megérkeztek a tűzoltók és ők fékezték meg a lángokat" - mesélte Sváby az atv.hu-nak, felidézve: végül nem pusztult el az egész lakás, de egy szoba teljesen kiégett.

"Ez örök sokként él bennem. Azért is félek nagyon a tűztől. Mindig tartok egy poroltót az otthonomban és a kocsimban" - mondta a tévés.

Miután pénteken az ATV székháza kigyulladt, Sváby szombaton a Facebook oldalán élő bejelentkezésben mutatta meg a tűz okozta kárt az épületben.

A Heti Napló utáni Facebook live-ban pedig egy másik történetet elevenített fel, mikor szintén meggyűlt a baja a lángokkal. Mint mondta, néhány éve egy konténert rendelt a házuk elé, melybe rengeteg hulladék került. Ám valószínűleg valaki beledobhatott egy csikket, mert lángra kapott a tartalma. Sváby hiába fújta rá egy teljes tűzoltókészülék tartalmát, semmit sem ért. Végül slaggal locsolta, így aztán nagy nehezen sikerült eloltania a kigyulladt szemetet.

"Komoly heroikus küzdelem volt. Ismét rádöbbentett arra, hogy a tűz nagyon veszélyes, ha nagyon lángra kap, akkor szinte olthatatlan" - mondta lapunknak. "Egy kis poroltó vagy egy kis slag legtöbbször nem sokat ér."

További belföldi híreink