Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-05 12:43:00

A NAV lefoglalt egy uniós pénzből épült strandot

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a tulajdonos elleni végrehajtási eljárásban lefoglalta a nagykőrösi strandot. Minderről dr. Nyíkos Sára címzetes főjegyző tájékoztatta az önkormányzat képviselő-testületét.

A NAV lefoglalt egy uniós pénzből épült strandot
(Képünk illusztráció)

A nyolcvan éves elődje helyére épített új nagykőrösi strandfürdőt 2011 novemberében adták át. A beruházás összesen 580 millió forintba került, ebből 231 millió forint uniós támogatás volt, melyet az Új Széchenyi Terv keretén belül az Európai Unió gyógy- és termálvíz turisztikai hasznosításához kapcsolódó létesítmények építése, szolgáltatások fejlesztésére szánt alapból nyertek – írja a Hírklikk.

Azonban a tulajdonos nem tudta öt éven keresztül működtetni az új starndot, ahogy az uniós fejlesztéseknél ez elvárt, ezért a minisztérium visszakérte a támogatásként kifizetett pénzt.

Hosszú hónapok huzavonája után jutottak el a felek odáig, hogy ez év októberében a Pénzügyminisztérium részére 284.708.963,- forint tartozás és járulékai erejéig végrehajtási jog került bejegyzésre. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról tájékoztatta a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatalt, hogy a Spring Project Ingatlanhasznosító Kft. adós ellen folyamatban lévő végrehajtási eljárásban lefoglalásra került a 2750 Nagykőrös, Ceglédi út 14. szám alatt található ingatlan 1/1 tulajdoni hányada.

A NAV hozzátette, hogy elkészült az értékbecsléssel, így nagy valószínűséggel árverés útján próbálnak majd pénzükhöz jutni.

atv.hu

További belföldi híreink