Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-04 21:59:00

Szokatlan módon toboroz kollégákat az OTP

Rugalmas gondolkodás és gyors alkalmazkodás: ezek azok a készségek amit a robotika rohamos terjedése mellett a leginkább keresnek a munkáltatók. Akár az ilyen képességek tesztelésére is alkalmas az a rendhagyó programozóverseny, amit OTP hirdetett fiataloknak és idősebbeknek.

 

A zöld négyzeteket kell összegyűjtenie ennek a legóból készült robot-tanknak. Az a csapat nyer, akiknek a legtöbbet sikerül. Erre pedig több mint hatszázan jelentkeztek.

Az OTP rendhagyó módon keres új kollégákat: programozó versenyt szerveztek, ahol a jelentkezők gondolkodásmódját figyelik.

A kor nem számít, középiskolások, egyetemisták és aktív munkavállalók is jelentkezhettek. A döntőbe a legjobb nyolcvan programozó-jelölt jutott. Akik között két lány is van.

Mivel a technológia rohamos tempóban fejlődik, a munkáltatóknak egyre inkább az a fontos, hogy a leendő kolléga rugalmas legyen, és könnyen alkalmazkodjon a változó technikához.

A digitalizáció fejlődése pedig hatással van a pénzügyi világ alakulására is - így egész biztosan lesznek még hasonló versenyek - ígérik a szervezők.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink