Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-03 20:25:00

Hoffmann Rózsa a CEU-ügyről: Bécs nincs a világ végén

Bűnbakképzésben jók vagyunk, bűnbaknak éreztem magam az elmúlt években, de bűnösnek nem. Ezt Hoffmann Rózsa volt köznevelésért felelős államtitkár mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában a nevével fémjelzett oktatáspolitikai változások fogadtatásával kapcsolatban. Azok a változtatások, amelyeket 2010 után elkezdtek az oktatásban, kormánydöntések voltak – tette hozzá. Azt elismerte: Pokorni Zoltán más pedagógiai logika mentén viszonyul a dolgokhoz, mint ő, és sokszor bírálta a nevével fémjelzett átalakítást.

A volt köznevelési államtitkár szerint sok dicséretet kap a köznevelési reform bizonyos elemeiért. Ilyen például a pedagógus béremelés, a hit- és erkölcstan-oktatás bevezetése és a hazafias nevelés.

Ami Pokorni Zoltánnak a tankötelezettségi korhatár 16 évre leszállításával kapcsolatban elhangzott kijelentését illeti, mely szerint „évente tízezer gyerek megy a lecsóba”, Hoffmann Rózsa egyrészt azt mondta: Szlovéniában 14, Csehországban 15 év a tankötelezettség felső korhatára, a tankötelezettség és a korai iskolaelhagyás között pedig szerinte nincs kimutatható összefüggés. Az, amit Pokorni mondott, hangzatos, szerinte a külvilágnak szóló megszólalás.

Ami a CEU Bécsbe költözését illeti, arról Hoffmann – mint hangsúlyozta - magánemberként nyilatkozott. Szerinte „nem történt olyan tragédia, amiből botrányt kell csinálni”, Bécs pedig „nincs a világ végén”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink