Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-02 18:18:00

Kilakoltatták a moratórium előtt az idős párt, házukat azonnal bontani kezdték

Hatalmas markolóval érkezett az új tulajdonos ahhoz a mohácsi házhoz, amelyből a kilakoltatási moratórium előtt egy nappal tettek az utcára egy házaspárt Mohácson. Amint az idős embereket kitessékelték a házból és aláírták a papírokat, azonnal bontani is kezdték az épületet. Az ügyvéd szerint gyanítható, hogy nem volt szabályos az eljárás. Előbb a közműveket kellett volna lekötni és csak utána lehetett volna bontási engedélyt kérni.

Áram alatt volt a ház, a légkábel pedig még a tetőhöz volt rögzítve, amikor az új tulajdonos, nem sokkal az adós család kilakoltatása után egy hatalmas munkagéppel nekiállt ledózerolni az épületet. Mobiltelefonnal rögzítették, ahogy a markoló elkezdte bontani a tetőt.

A 20 ezres devizahitel törlesztőrészlete 100 ezer lett, emiatt vesztette el most ledózerolt házát az idő házaspár. Gligorovics Nikita János azt mondta: "Az új tulaj, ahogy kijöttem, aláírtam a papírt, már itt volt a markológép. Megnyomta a házat, ahogy lehet látni. A gáz bent volt, nincsen lekötve, a villany is, ott álltunk a gyerekkel, az unokámmal, majdnem megcsapott minket az áram."

A régi tulajdonos szerint nemcsak a bontás volt szabálytalan, hanem az is, hogy balesetveszélyes állapotban hagyták ott a házat.

Nagy László ügyvéd azt mondta: "Nyilván, hogy következménye lesz, hiszen egy szabályos bontásnál azzal kellene kezdeni, hogy a közműveket lekötni, tehát a közműszolgáltatókkal egyeztetve lekötni az áramszolgáltató, a vízszolgáltatónak a közműveit, majd utána a bontási engedélyt beszerezni az építési hatóságtól, és csak utána lehetne ezt bontani."

A régi tulajdonos arra panaszkodik, hogy hiába tett panaszt több helyen is, sehol nem foglalkoztak a szabálytalan bontással. Pedig ők jártak az eszközkezelőnél, voltak bíróságon és a mohácsi önkormányzattól is kértek segítséget, de hiába.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink