Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-01 12:39:00

Ismét új országos tisztifőorvost neveztek ki

A posztra most Müller Cecília Fejér megyei tisztifőorvos kerül.

Kásler Miklós EMMI-miniszter még november 21-én mentette fel néhány hónapos munka után Kovács Attila országos tisztifőorvost. Helyére Szabó Enikőt, az eddigi helyettes tisztifőorvost nevezte ki.

Az Index mostani információi szerint azonban a mai napon újabb országos tisztifőorvos mutatkozik be a Nemzeti Népegészségügyi Központban. A posztra Müller Cecília Fejér megyei tisztifőorvos kerül. Helyettesei Szabó Enikő és Surján Orsolya lesznek.

Az elmúlt hónapokban igencsak hektikusan alakult a hazai közegészségügy és járványügy vezetése:  

- A 2018 tavaszi kormányváltás után, május 29-én menesztették Szentes Tamást az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárt. (Szentest november 1-től a hajléktalanok ellátásának koordinálásáért felelős miniszteri biztossá nevezeték ki).
- Ezután Surján Orsolya, Surján László KDNP-s politikus lánya látta el az országos tisztifőorvosi feladatokat az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OKI) főigazgatójaként.
- Október elsején új intézmény jött létre Nemzeti Népegészségügyi Központ néven. Ez az egykori OKI mellett egyéb hatásköröket is átvett, és ide kerültek az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárának korábbi feladatai is. Az új intézet vezetőjévé Kásler Miklós miniszter Kovács Attilát, az ÁNTSZ egykori népegészségügyi programokért felelős helyettes vezetőjét bízta meg. Az ő feladata lett volna az új népegészségügyi program kidolgozásának és végrehajtásának koordinálása.
- Információink szerint a múlt hét elején Kovács Attila még vezetőként intézkedett, majd szinte ő is az újságból tudta meg, hogy már nem ő az országos tisztifőorvos. Kovács Attila a jövőben a országos vastagbélszűrési-, illetve a méhnyak- és emlőszűrési programokért lesz felelős.
- Helyére átmenetileg Szabó Enikő helyettes tisztifőorvos került. Néhány napra.
- A mai napon Müller Cecíliát mutatták be a Nemzeti Népegészségügyi Központ új vezetőjeként, országos tisztifőorvosként.

atv.hu

   

Ajánlom

További belföldi híreink