Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-27 10:56:00

Megvonták egy képviselő mandátumát, bírósághoz fordul a Jobbik

A Jobbik bíróságon támadja meg a Csongrád Megyei Közgyűlés "bolsevik döntését", amelynek során megvonták egy jobbikos képviselő mandátumát - tájékoztatta a párt kedden közleményben az MTI-t.

Megvonták egy képviselő mandátumát, bírósághoz fordul a Jobbik

Értékelésük szerint, a Csongrád Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciója koncepciós eljárás keretében vonta meg Kiss Attila képviselői mandátumát - fogalmaznak.

A párt szerint, a döntés a bolsevik-típusú hatalomgyakorlás újabb jele, a Fidesz politikai leszámolást folytat azokkal szemben, akik nem tagozódnak be a nemzeti együttműködés rendszerébe.

Úgy vélekednek: a fideszesek ismét kettős mércét alkalmaztak. Ugyanis, "miközben a jobbikos képviselőtől megvonták a mandátumát, a korábban Jobbikból kilépett - a Fidesz-közeli Mi Hazánk Mozgalom alapításában is közreműködő - közgyűlési tag megbízatását meghagyták, pedig a két ügy teljes mértékben megegyezett" - tartalmazza a Jobbik közleménye.

A közgyűlés hétfői döntését követően a testület elnöke Kakas Béla (Fidesz-KDNP), azt mondta: a megyegyűlés megállapította, hogy Kiss Attila az önkormányzati törvény szerint képviselői megbízatásával összeférhetetlen tisztséget tölt be a Sándor Móricz Egyesületben, annak elnökeként.

A Sándor Móricz Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amelynek felelős kiadója a civil szervezet elnöke. Az önkormányzati törvény szerint pedig önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja.

A megyegyűlés erre hivatkozva vonta meg a képviselő mandátumát.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink