Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-25 09:10:00

Miért énekli Marozsán Erika a Szomorú vasárnapot Orbán Facebook-oldalán?

A Szomorú vasárnap című örökzöld dal jelent meg Orbán Viktor Facebook-oldalán ma reggel, Marozsán Erika előadásában. A miniszterelnök minden bizonnyal a Brexit miatt posztolta Seress Rezső száz nyelvre lefordított örökzöld dalát.

A poszt alatt az egyik bejegyzés is a Brexitre utal, arra hogy a mai soron kívüli EU-csúcson az európai uniós vezetők várhatóan aláírják a megállapodást a brit EU-tagság megszűnésének a feltételrendszeréről és egy politikai nyilatkozatot a Brexit utáni kapcsolatokról. 

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke már jelezte, e két dokumentum aláírását fogja javasolni a résztvevőknek. Szerinte a britek távozása sajnálatos, de sikerült megtalálni a lehető legjobb kompromisszumot.

Theresa May brit miniszterelnök - aki délelőtt csatlakozik az EU-csúcshoz - ma hajnalban közzétett egy levelet és azt írta: az Európai Unióval elért egyezség az Egyesült Királyság nemzeti érdekeit szolgálja, és mindenki számára megfelelő, azoknak is, akik az EU-tagságról tartott népszavazáson a kilépésre voksoltak, és azoknak is, akik a bennmaradásra szavaztak.

A brit parlamentnek is szavaznia kell a kilépésről, és a dolgok állása szerint az elutasítás tűnik valószínűbbnek. 

Ajánlom

További belföldi híreink