Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-22 11:00:00

Razzia: a taxisok felének hiányzott valamilyen engedélye

A rendőrség közterületi intézkedéssorozatának részeként elfogtak egy körözött férfit, illetve négy további embert kábítószer birtoklásának gyanúja miatt november 15-én a fővárosi "bulinegyedben" - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Razzia: a taxisok felének hiányzott valamilyen engedélye

Emellett előállítottak egy férfit, aki kivonta magát a rendőri intézkedés alól, továbbá két emberrel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult - írták.   

Az akciósorozat alatt összesen 186 esetben intézkedtek, ennek részeként két nap alatt 54 taxist ellenőriztek; 27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt, valamint 26 járművezető ellen szabálysértési eljárást kezdeményezték.    

Hangsúlyozták: az ellenőrzés célja a szórakozóhelyek környékén előforduló vagyon elleni, illetve más jogsértő bűncselekmények elleni fellépés, valamint a kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmények felderítése és az engedély nélküli taxiszolgáltatások kiszűrése.   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársaival a következő időszakban továbbra is folytatja az ellenőrzéseket Terézvárosban, Erzsébetvárosban és a Belvárosban.

atv.hu

További belföldi híreink