Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-22 10:43:00

Belvárosi étterembe ment a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja, őrizetbe vették

A gyanúsított ezzel megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait, mivel kizárólag orvosi kezelésen történő részvételre engedélyezték neki a tartózkodási helyének elhagyását.

Belvárosi étterembe ment a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja, őrizetbe vették

A Dózsa György úti halálos közlekedési baleset egyik gyanúsítottjának letartóztatását indítványozza az ügyészség- közölte csütörtökön Ibolya Tibor fővárosi főügyész. Mint közleményéből kiderül, a gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján ismételten megszegte a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait.

November 19-én ugyanis egy belvárosi étteremben jelent meg és tartózkodott a gyanúsított, akinek azonban kizárólag orvosi kezelésen történő részvétel érdekében, csak az oda- és visszautazás, illetve kezelés időtartamára engedélyezték a tartózkodási helyének elhagyását. „A jogsértő magatartás észlelése után rendőrök előállították, majd őrizetbe vették”- közölte a főügyész.
 
A két halálos áldozattal járó baleset gyanúsítottja esetében felmerült az az adat is, hogy a közlekedési bűncselekmény miatti nyomozásban a bizonyítás megnehezítésére törekedett- olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: minderre tekintettel a kerületi ügyészség álláspontja szerint a házi őrizet, illetve bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak többszörös megszegése mellett már a bizonyítás meghiúsításának, illetve a bűnismétlésnek a veszélye miatt is indokolt a gyanúsított letartóztatása. Erről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon hoz döntést.
 
atv.hu

További belföldi híreink