Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-21 18:36:00

Nyílt utcán lőtték agyon a budapesti nőt: ennyit lehet tudni

A nyílt utcán lőttek le egy nőt Budapesten, a III. kerületben: azonnal meghalt. A rendőrség elfogta a feltételezett tettest is, egy férfit. Az indítékokról nem közölt részleteket a rendőrség. És azt sem lehet tudni, hogy volt-e fegyvertartási engedélye az elkövetőnek.

 

A III. kerületi Békásmegyer csendes, családi házas övezetében történt a tragédia, még hajnalban. Lövések dördültek a nyílt utcán. Ezután értesítette valaki a rendőrséget.

„November 21-én a kora reggeli órákban érkezett bejelentés a BRFK ügyeletére, hogy Óbudán a Virág utcában lövéseket hallottak, és egy nő fekszik az úttesten” – ismertette Csécsi Csoma, a BRFK szóvivője.

A környéket minden oldalról lezárták a rendőrök. Csak az utcabelieket engedték át a kordonon. A kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni az utcán fekvő asszonynak.

„Egy esetkocsit riasztottunk a helyszínre, a bajtársaim a helyszínen egy középkorú nőt találtak, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette” – fogalmazott az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

Egy 56 éves nő volt az áldozat. Hogy miért kellett meghalnia, arról nem beszélt a BRFK szóvivője, jóllehet a nyomozók két órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt. Nem közvetlenül a háznál, hanem pár utcával odébb, egy autóban. Egy férfi a gyanúsított.

Azt egyelőre nem közölte a rendőrség, hogy volt-e fegyvertartási engedélye a férfinek, esetleg hivatásos tagja-e valamelyik rendvédelmi szervnek.

A lakók egyébként jó környéknek tartják Budának ezt a részét. Az utcában is több a felújított épület, mint a régi. Az egyelőre rejtélyes emberölés ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Autóval menekült el 

A rendőrök megállapították, hogy az elkövető személyautóval menekült el a helyszínről. A gépjárművet a térfigyelő kamerák felvételei alapján találták meg a III. kerületi Meggy utca és Parlag utca kereszteződésénél. Az autóhoz a BRFK bűnügyi bevetési osztályának munkatársai érkeztek elsőként, és látták, hogy a járműben egy, a kezében valószínűleg fegyvert tartó, szemmel láthatóan bódult férfi ül. A 67 éves budapesti L. Józsefet elfogták.

A férfi a bűncselekmény elkövetését a helyszínen beismerte, tettét korábbi személyes sérelmével indokolta. L. József ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják az eljárást.

Az életvédelmi osztály nyomozói a bűncselekmény körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében szemtanúkat keresnek - írta a BRFK.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink