Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-21 18:24:00

A jövő évi ÁSZ-vizsgálathoz szükséges dokumentumai semmisültek meg a DK-nak: itt a felhívásuk

Partnereiktől kérik, hogy hiteles másolatban küldjék el a párt számára a szerződéseket, számlákat és egyéb dokumentumokat.

A jövő évi ÁSZ-vizsgálathoz szükséges dokumentumai semmisültek meg a DK-nak: itt a felhívásuk

Az Állami Számvevőszék vizsgálata a 2018-as országgyűlési választási kampányról lezárult, a Demokratikus Koalíció minden ehhez szükséges dokumentumot átadott az ÁSZ-nak.

A 2017-18. évi gazdálkodást érintő általános ÁSZ-vizsgálat csak a következő évben várható, az ehhez szükséges dokumentumok semmisültek meg az irodatűzben- közölte szerda délután Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója. Úgy véli, ezek a dokumentumok a jövő évi vizsgálatik még beszerezhetőek, ugyanis a DK által kötött szerződések, számlák és egyéb dokumentumok a velük szerződő feleknél is megvannak. „Ezeket a partnereinket felkeressük, illetve ebben a közleményben kérjük őket, hogy a párt által 2017 és 2018 években kifizetett számlák, illetve a teljesítést igazoló minden egyéb dokumentum (szerződések, teljesítésigazolások, stb.) hiteles másolatát küldjék el számunkra”- olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: „a DK mindig törvényesen működött, és ezután is törvényesen fog működni, de ha az ellenőrzések során az ÁSZ a kormány bunkósbotjaként funkcionálna és megpróbálná ellehetetleníteni a DK működését – ahogy azt tette korábban is -, akkor a DK ellent fog állni”.

atv.hu

További belföldi híreink