Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-20 07:31:00

Szijjártóék azonnal elbocsátották a méregdrága Aston Martinnal közlekedő volt bécsi nagykövetet

A Szijjártó Péter vezette külügy kivizsgálta és azonnal elbocsátották a negyedmillió eurós Aston Martinnal közlekedő volt bécsi nagykövetet.

Egy Aston Martint használ Bécsben a magyar nagykövetség egyik diplomatája - számolt be egy osztrák bulvárlap. A méregdrága ezüstszínű sportkocsit a Ringstrassén fotózta le az OE24 egyik olvasója. Az újonnan 250 ezer euróba kerülő - átszámítva 80 millió forintos - Aston Martin Vanquish rendszáma alapján a bulvárlap azt írta: az a bécsi magyar nagykövetség egyik dolgozójáé lehet. A cikkben, melyet a Magyar Hang vett észre, megjegyezték, hogy hasonlóval az OPEC, az olajexportáló államokat tömörítő nemzetközi szervezet diplomatái járnak.

fotó: oe24.atFotó: oe24.at

Megkérdeztük a külügyminisztériumot, hogy a bécsi magyar nagykövetségen miért használnak ilyen méregdrága sportkocsit, és hogy kié a negyedmillió eurós ezüst Aston Martin.

A KKM sajtóosztálya a következő tájékoztatást adta: "A személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából" - írták.

A jelenlegi bécsi nagykövet Nagy Andor (2013-18 között tel-avivi nagykövet volt), aki Perényi Jánost váltotta hivatalában az osztrák fővárosban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink