Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-20 18:52:00

Süli reagált az ATV-nek a leváltásáról szóló hírekre

Sajtóhírek szerint hamarosan leválthatják a paksi atomerőmű bővítéséért felelős minisztert, a projekt csúszása miatt. Ezt a kormány álhírnek nevezte, de arra nem kaptunk választ, hogy valóban késik-e a beruházás. Az ellenzék a bővítés azonnali leállítását követeli.

Süli reagált az ATV-nek a leváltásáról szóló hírekre

Új tárca nélküli minisztert nevezhetnek ki a paksi atomerőmű bővítéséért felelős Süli János helyére – értesült a 24.hu. A portál szerint ez a 12 milliárd eurós beruházás csúszásával hozható összefüggésbe.
Az ATV Híradó kérdésére a Kormányszóvivői Iroda álhírnek nevezte a portál értesüléseit, így azzal nem is kívántak foglalkozni.

A miniszter Pakson reagált az ATV-nek esetleges távozásáról.

„Egy kormányközlemény megjelent, hogy a hír nem igaz, így nem is próbálunk vele foglalkozni. Ma is itt dolgoztam. Holnap is van feladatom, tehát ezt én eszerint haladok. Dolgozunk a sikeres végrehajtáson.”

A Jobbik kezdeményezni fogja, hogy az atomerőmű bővítéséről ne a kormány, hanem az Országgyűlés hozzon végső döntést, az LMP pedig az évszázad legrosszabb üzletének tartja a Paks II. projektet, ezért azt javasolja a kormánynak, hogy állítsa le a beruházást és mondja fel az ehhez kapcsolódó hitelszerződést.

„Ez a beruházás minden szempontból megbukott. Megbukott akkor, amikor Varga miniszter úr elismerte, hogy ennél kedvezőbb feltételek vannak a piacon, tehát ehhez nem kellett Orbán Viktornak kiutazni Moszkvába, megbukott akkor, amikor kiderült, hogy az engedélyeztetési eljárást sürgetik azért, hogy megfeleljenek egy általuk kijelölt határidőnek, és véglegesen megbukott ma, amikor kiderült az, hogy a saját határidejüknek sem tudnak megfelelni.” – nyilatkozta Ungár Péter.

Az MSZP szerint egy időzített bomba a beruházásról kötött Orbán-Putyin paktum.

A kormány eredeti tervei szerint 2026-ban helyezték volna üzembe az első új blokkot, így a régi és az új erőmű egy ideig párhuzamosan működhetett volna, az így termelt áram egy részét pedig exportálta volna az állam. A legfrissebb hírek azonban már 2032-es átadásról szólnak. A kormánytól szerettük volna megtudni, hogy valóban csúszásban van-e a paksi bővítés, de erre a kérdésünkre nem kaptunk választ.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink