Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-20 16:11:00

Megy az üzengetés Gyurcsányék és az ÁSZ között: itt az újabb kör

Az Állami Számvevőszék reagált a párt bejelentésére, azt írják, egyetlen pártot sem lehetetlenítenek el.

Megy az üzengetés Gyurcsányék és az ÁSZ között: itt az újabb kör

„Az Állami Számvevőszék egyetlen pártot sem "lehetetlenít el", hanem a törvényi előírások alapján ellenőrzi a gazdálkodásuk törvényességét. A Demokratikus Koalíció ezek szerint "ellent fog állni" a hatályos magyar törvényeknek, valamint a közpénzekkel való elszámolásnak az adófizető állampolgárok felé”- olvasható az Állami Számvevőszék kedd délutáni reakciójában, melyet a DK válaszára küldtek.

Ahogy beszámoltunk róla, az ellenzéki párt közölte: „az Állami Számvevőszék is elismeri, hogy az idei választási kampány összes dokumentumát megkapták a DK-tól. Ha a jövőre esedékes más ellenőrzések során az ÁSZ a kormány bunkósbotjaként funkcionálna és megpróbálná ellehetetleníteni a DK működését - ahogy már nem egy esetben tette az ellenzéki pártokkal szemben - akkor a DK ellent fog állni” – írta az atv.hu kérdésre a Demokratikus Koalíció.

A Számvevőszék reakciójában leszögezik: „az ÁSZ a mai napon felhívta a figyelmet, hogy kizárólag a 2018. április 8-i országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzéséhez kért és kapott dokumentumokat a Demokratikus Koalíciótól. A 2017-2018. évekre vonatkozó, törvényben előírt ellenőrzéshez – ami várhatóan csak 2019. II. félévében lesz esedékes – az ÁSZ semmilyen dokumentumot nem kért és nem is kapott a párttól. Ezeket a vonatkozó törvényi előírás szerint a pártnak majd az adatbekérés időszakában kell az ÁSZ rendelkezésére bocsájtania”.

Mint ismert, a hétvégi, belvárosi tűzben a DK irodája semmisült meg. Tegnap közölték, hogy a könyvelésük, az irataik, a különböző pénzügyi papírjaik is mind odavesztek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink