Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-16 20:50:00

Gruevszki-ügy: összehívják az Európai Néppárt elnökségét rendkívüli ülésre

Ezt Molnár Csaba EP-képviselő jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Rendkívüli ülésre összehívják a Gruevszki-ügy miatt az Európai Néppárt elnökségét- közölte az ATV Egyenes beszéd című műsorban Molnár Csaba. A DK EP-képviselője szerint azért ül össze a Fideszt is soraiban tudó pártcsalád vezetése, mert „van egy olyan renitens közöttük, megint Orbán Viktor, aki nem hajlandó elkötelezni magát az európai értékek mellett”. Az ellenzéki politikus arról is beszámolt a műsorban, hogy a héten, Strasbourgban szinte csak emiatt az ügy miatt állították meg azok, akik a magyar helyzettel kapcsolatban érdeklődtek.

Molnár szerint a magyar miniszterelnök ugyanazt próbálja tenni, mint Vlagyimir Putyin, aki sok balkáni vezetővel jó barátságban van, és megígérte nekik, ha bajba kerülnek, majd mehetnek hozzá Oroszországba, így például Macedóniából is vannak ott egykori politikusok- közölte.

James Bond-filmbe illő akciók?

A DK politikusa úgy véli, ha nem lenne ez az egész történet „mélységesen lelombozó és egész Magyarországra nézve szégyent borító, nevetni lehetne rajta”, mivel szerinte a magyar kormány James Bond-filmekbe illő akciót próbált végrehajtani, csak közben folyamatosan lebuktak.

Elmondta, miközben egyik diplomata adta a másik kezére a menekülő volt macedón miniszterelnököt, aki előtte még a bankszámláit is kiürítette hazájában, az albán és macedón sajtó az egész összeesküvést 24 óra alatt leleplezte. Molnár szerint ez körülbelül a szittya Moszad-színvonal. „Bénán csinálják azt is, amit csinálnak”- fűzte hozzá.

USA és Oroszország nyomdokain

A DK politikusa úgy véli, két ok miatt lehet szüksége a magyar vezetésnek erre az egészre, az egyik, hogy Orbán „továbbra is Európa fenegyereke legyen”, mindegy, hogy mit, csak írjanak róla, a másik pedig, hogy leutánozzák a nagyhatalmakat. Az EP-képviselő elmondta: eddig csak az Egyesült Államok és Oroszország hajtott végre ilyen akciókat, hogy külföldről bukott vezetőket megpróbáljanak kimenekíteni és menedékjogban részesíteni. Hozzátette: azok alapján, ahogy az elmúlt napokban a kormányközeli média az ügyet kezeli, Molnár biztosra veszi, hogy menedékjogot fognak adni Nikola Gruevszkinek. „Miért vennének részt egy nettó embercsempészetben, ha az lenne a vége, hogy utána hazaküldik?”- tette fel a kérdést.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink