Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-15 18:01:00

Orbán házához vitték Verhofstadt kamionját - fotók

A nemrég az ALDE-hoz csatlakozott Momentum csütörtökön Magyarországra hozta a pártcsalád által készített mozgó plakátot. Fekete-Győr András pártelnök előbb Bécsben vette át a kamiont osztrák szövetségesétől, a NEOS-tól, ahol közös sajtótájékoztatót is tartott Beate Meinl-Reisinger-el, a NEOS elnökével.

Orbán házához vitték Verhofstadt kamionját - fotók

A NEOS elnöke elmondta: bár a tervek szerint Bécsbe költözne a CEU, ennek nem tudnak maradéktalanul örülni, ugyanis ez az egyetem Budapesthez tartozik. “Különösen szomorú, hogy nagyon hosszú idő óta ez az első alkalom, hogy egy egyetemnek el kell hagynia az országot elnyomó intézkedések következtében” - fogalmazott.

Fekete-Győr András pedig arról beszélt, hogy közösen kell harcolniuk a NEOS-sal és más európai pártokkal “egy nagyobb, szorosabb, összetartóbb Európáért kell harcolnunk az olyan populisták ellen, mint Orbán". 


A Momentum elnöke első megállóként Felcsútra, Orbán Viktor háza elé vitte a mozgó plakátot, ahol elmondta: azért vezetett ide a Momentum első útja a “szólásszabadság szimbólumával”, mert szembesíteni akarta a miniszterelnököt azzal, amivé mára vált: egy tolvaj, gerinctelen, antidemokrata emberré – fogalmazott Fekete-Győr. “Magyarország pedig nem engedheti meg magának, hogy Európa utolsó előtti legkorruptabb állama legyen. Ez ma Orbán Viktor Magyarországa. És ezt az Orbán Viktort nekünk jövő májusban, az európai parlamenti választásokon le kell győznünk”- mondta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink