Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-15 12:59:00

Jysk-rablás: Ezzel a csellel sikerült elijeszteni a fegyveres támadót

Filmbe illő módon akartak kirabolni egy budapesti bútoráruházat. Az egyik bolti dolgozó mentette meg kolléganőjét, aki közben a vásárlókat terelte biztonságos helyre.

Jysk-rablás: Ezzel a csellel sikerült elijeszteni a fegyveres támadót

A vér is megfagyott az ereiben azoknak a békés vásárlóknak, akik kedden kora este a rákosmentei Borsó utcai áruházban jártak. A Jysk épp zárni készült, félóra volt hátra a műszakból.

Ekkor sétált be egy sapkát viselő, szája elé vastag sálat tekerő figura szemüvegben, kezében valamilyen fegyverrel vagy ahhoz hasonlító tárggyal. A bevételt követelte a pultnál álló fiatal eladóktól, egy nőtől és egy férfitól. A fiatalnak tűnő ismeretlen a fegyverét lengette, ám végig bizonytalan hangon, halkan beszélt.

A Bors információi szerint az üzlet férfi eladója, azonnal felismerve a helyzetet, igazi hősként cselekedett: hogy időt nyerjen és a kolléganőjét óvja, a maszkosnak azt mondta, hogy a kassza kulcsai a raktérben vannak, ezért oda kell menniük. Kolléganőjét ezért hátraküldte, „keresse meg a kulcsot”, az eladó hölgy pedig közben magával terelte a riadt vásárlókat. A csel olyannyira bevált, hogy a maszkos férfi ezután fogta magát, és inkább zsákmány nélkül kirohant az üzletből.

Bár a rablás meghiúsult, a rendőrök sokáig keresték a környéken a támadót és a fegyvert. Mint a rendőrség a Borssal közölte, fegyveres rablási kísérlet miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen, még keresik a maszkost.

atv.hu

További belföldi híreink