Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-15 10:45:00

Itt van Sargentini kérdése a kormányhoz a macedón ex-miniszterelnökről

Judith Sargentini Twitteren kommentálta a hírt, miszerint Nikola Gruevszki volt kormányfő Magyarországra menekült börtönbüntetése elől. A holland zöldpárti EP-képviselő arról érdeklődött, hogy van-e Magyarországon VIP tranzitzóna – szúrta ki a 24.hu a bejegyzést.

"Egyszer megkérdeztem a magyar hatóságokat arról, hogy lehetséges-e menedékjogot kérni a szerb határnál a tranzitzónán kívül. Azt a választ kaptam, hogy nem. Vajon lecsukják majd Gruevszkit, vagy Budapesten van lehetőség VIP menedékjogi eljárásra is?"– tette fel a kérdést posztjában.

Arra a Magyar Helsinki Bizottság hívta fel a figyelmet, hogy a hatályos törvények szerint útlevél hiányában a macedón exkormányfőnek jelenleg a magyar-szerb határon lévő tranzitzóna egyik konténerépületében kellene várakoznia, amíg a menedékkérelmét elbírálják.

A hivatali visszaélés miatt elítélt macedón politikus jelenleg Budapesten tartózkodik. A magyar belügyminisztérium megerősítette, hogy politikai menedékjogot kért, a macedón tárca pedig bejelentette, hogy kérték Gruevszki kiadatását Magyarországtól.

atv.hu

 

További belföldi híreink