Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-15 09:18:00

A szomszédban már havazik - ez vár ránk a következő napokban

Románia egy részét elérte a Szibéria felől érkező hideg légáramlat. A magaslatokon – például Hargitafürdőn – már havazik. Havazást jelentettek Hargita megyében Borszék környékén, illetve Csíkszépvíz és Gyimesfelsőlok között is.

A szomszédban már havazik - ez vár ránk a következő napokban

A meteorológusok előrejelzése szerint vasárnapig fokozatosan csökken a hőmérséklet az egész országban, különösen a déli és keleti régióiban lesz hideg. Az éjszakai hőmérsékleti értékek negatív tartományban maradnak, a hegyekben nap közben sem melegszik fagypont fölé a levegő.

Romica Jurca, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa a Mediafaxnak elmondta, pénteken és szombaton a sokéves átlagnál 8 fokkal alacsonyabb hőmérséklet várható Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában és Moldvában. - írja a Maszol.ro.

Bár nálunk havazás még nem várható, de a hidegebb időre már nekünk is fel kell készülni. Csütörtöktől fokozatosan hűl le a levegő, a hétvégére a nappali hőmérséklet már mínuszok alá mehet. Főleg az ország északi részében már -6 fokot is mutathat a mérő. Egyébként az ország egész területén derűs időre számíthatunk, csak néhol erősödik meg a felhőzet.

atv.hu

További belföldi híreink