Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-12 20:29:00

Minden jegy elkelt Bródy koncertjére, ismételni kell

Sok mindenben hasonlít a mai Magyarország a Kádár-korabelire, az én korosztályom abban a déja vu-élményben részesül, hogy meg tudja állapítani, hogy „ezek ugyanazok”. Ezt Bródy János mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Minden jegy elkelt Bródy koncertjére, ismételni kell

A zenész hozzátette: a Kádár-korszakot kommunista diktatúrának nevezik, de a rezsim valójában egy feudális rendszer volt.

Bródy egy hete Akit a hazája nem szeret címmel jelentetett meg dalt, attól tartott, hogy nem fogják játszani a rádiók. Végül a Klubrádió leadta, míg a dal hivatalos videóklipjét egy hét alatt 145 ezren nézték meg a YouTube-on.

Mint mondta: eddig nem fordult elő, hogy nem lemezt készített. Hozzátette: zenész kollégái biztatására vállalkozott az online megjelenésre. Hozzátette: zeneiparról beszél mindenki, de ő kézműves dalszerzőnek tartja magát.

Bródy decemberben koncertet tart az emberi jogok egyetemes nyilatkozata elfogadásának 70. évfordulójára. A koncertet december 10-én rendezik a Budapest Kongresszusi Központban, de erre a jegyek már elkeltek, ezért az eseményt másnap, december 11-én megismétlik.

A dal szerint egy polgár sose lesz alattvaló. Arra a kérdésre, hogy a dal saját keservéről szól-e, Bródy János azt a választ adta: nem róla szól a dal. Mint elmondta: végiggondolta sok ember, köztük a felmenői életét, akik hazafiak voltak. Az ő viszonzatlan hazaszeretetükről szól a dal – mondta Bródy János.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink