Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-12 05:10:00

Sokan maradtak fűtés nélkül, a szakemberekre pedig 2-3 hetet kell várni

Könnyen hoppon maradhatnak és fázhatnak a vártnál hosszabb ideig azok, akik nem gondolkodtak előre és fűtőberendezéseiket nem ellenőriztették. A kályhákat javító szakemberek azt mondják, hogy már most akár 2-3 hetet kell várni, míg egy címre ki tudnak menni és ha alkatrész is kell, akár egy hónapig is fűtés nélkül lehet az, aki csak akkor kap észbe, amikor már leállt a kazán a lakásban.

Aki már maradt fűtés nélkül a hideg napokon, az tudja igazán, hogy mennyire fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzék a fűtőberendezéseket, nehogy meghibásodjanak.

Ivanyik József az ATV Híradónak azt mesélte: „Fontosnak tartom a készülék nyári karbantartását, mert tavaly is megjártam, mert a legnagyobb hidegben romlott el. Evégett a kis alkatrész miatt ment tönkre a készülék, és hogyha ezt nyáron megcsináltatom, akkor nem lett volna ilyen problémám télen.”


A jó időnek köszönhetően most még keveset kell fűteni, így még sokan nem is foglalkoznak a karbantartással. Aki viszont nem akar kellemetlen meglepetéseket, az évente átnézeti a kazánját.

Csukáné Szerémy Andrea azt mondta stábunknak: „Nagyon szerencsés vagyok a férjemmel, mert ő erre odafigyel és a napokban még arról is beszélgettünk, hogy szénmonoxid figyelő készüléket is be kellene szereznünk, hiszen három gyerekünk van és mi is sokáig szeretnénk élni.”

A szerelők azt mondják, ha mindenki korszerűbbre cserélné a régi berendezéseit, akkor a hibák is kevésbé fordulnának elő. Sok helyen azonban olyan kazánnal fűtenek, amely fokozott figyelmet igényel.

Mócsány Boldizsár, gázkészülék szerelő azt mondta: „Ezekenek a karbantartása, felülvizsgálata nagyon igényes és szükségszerű lenne. Egyre több lakos kéri ennek a felülvizsgálatát, de sajnos nem tudjuk elvállalni mindegyiknek az ellenőrzését, csak két-három hét, vagy annál is több időre tudjuk vállalni.”

A szakemberek azt javasolják, hogy ahol még olyan gázkészüléket használnak, amely a lakás levegőjét használja, ott mindenképpen szerezzenek be jó minőségű szénmonoxid jelzőt amely baj esetén akár életeket is menthet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink