Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-09 06:21:00

Perdöntő bizonyítékot kell kizárnia a bíróságnak a soroksári gyilkosság ügyében?

R. Szilveszter védője szerint a biológiai és anyagmaradványok rögzítését és szállítását nem dokumentálták szakszerűen, így az ügyvéd szerint, kizárhatják a bizonyítékok közül.

Mint ismert, Kardosné Gyurik Krisztinát 2012-ben egy soroksári erdős részen megfojtotta gyilkosa. Öt évig keresték a támadót, végül a 8 éve lopás és betörés miatt börtönben ülő R. Szilvesztert gyanúsították meg a gyilkossággal.

Megkaptam az öt év alatt keletkezett összes hivatalos rendőrségi iratot. Ezeket átböngészve vettem észre, hogy a helyszíni DNS nyomrögzítésnek szinte semmilyen dokumentációja nincs. Pedig ez az eljárás nagyon szigorú szabályokhoz van kötve, hiszen egy tárgyalás során perdöntő lehet. Az anyagmaradványok levételét, útját a hemogenetikus szakemberhez, majd az ottani kicsomagolását részletesen fel kell jegyezni. Ha ez nem így történik, a DNS-vizsgálat eredményét ki kell zárni a bizonyítékok közül – mondta dr. Lichy József, R. Szilveszter védője a Blikknek. 

Az ügyvéd állítja: történt már hasonló baki. Mint azt elsőként a Zoom.hu megírta, hosszú évekig két elkövetőt keresett a rendőrség, mert Gyurik Krisztina holttestéről a boncasztalon két DNS-mintát rögzítettek. Később kiderült: az egyik minta egy, már halott férfiről került az áldozat testére, akinek holttestét ugyanott boncolták, ahol a nőét.

Idén szeptemberben a szakértői intézet jelezte a nyomozóknak: az áldozat testén talált biológiai anyagmaradványok egyezést mutatnak a börtönben ülő R. Szilveszter mintájával. A férfi nem tett vallomást, és ügyvédje szerint döntése mellett továbbra is kitart.

Védencem rabkórházban van. Amint jobban lesz, kiviszik a helyszínre, vallomást azonban nem tesz – közölte.

atv.hu

További belföldi híreink