Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-09 06:38:00

Évek óta Csernobilba jár nyaralni egy pécsi házaspár

Ötödik éve jár Csernobilba szabadságra egy pécsi házaspár. Azt mondják, hogy a lezárt zónában rengeteg a látnivaló. Ahogy 32 éve pár nap alatt elhagyták a várost, úgy maradt szinte minden. Szerintük ennek nincs nagyobb kockázata, mint egy extrém sportnak. Vannak szabályok, amiket be kell tartani és, ha a zónában ezt figyelembe veszik a látogatók, akkor – ők úgy gondolják, hogy - nem túl veszélyes.

 

 

„Délről engedik be a turistákat a zónába Kijev felől. Innen lehet a leghamarabb eljutni a híres nevezetes városba Csernobilba” - kezdte beszámolóját Skoda Gábor Híradónknak. A pécsi házaspár felvételein az látható, hogy csoportokban érkeznek a turisták a zónához, hogy a 32 éve történt csernobili tragédia helyszínén kalandozzanak. A pécsi Skoda házaspár ötödik éve jár szabadságra a zónába.

„A zónának nagy részén teljesen normális a háttérsugárzás értéke” - mesélték. Hozzátették: persze vannak olyan helyek, ahol figyelni kell. „Vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani… De ha ezeket a játékszabályokat tudja az ember, akkor semmilyen extra veszélyt nem rejt” – véli a házaspár.

Skoda Gábor azt mondja, hogy egyre több a turista, így hiába ugyanolyan üresek a házak, rozsdásak a járművek, már más a hangulat, mint 5 éve volt, amikor először jártak Csernobilban. a férfi szerint az ukránok egyre inkább a pénzre mennek rá, és egyre több a turista.

A csernobili barangoló azt is mondta, hogy már korábban is jöttek úgy haza, hogy többet nem mennek a zónába, de valami mindig visszacsábította őket. Most sem akarnak már többet Csernobilba menni, mert szerintük már mindent láttak, de ez a döntésük még nem biztos, hogy végleges.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink