Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-09 07:06:00

A végrehajtókkal együtt mentő is érkezett a hajdúdorogi családhoz

A hajdúdorogi önkormányzat segít annak a férfinak és idős édesanyjának, akiket egy hiteltartozás miatt lakoltattak ma ki. Az asszony mozgásképtelen, a végrehajtókkal együtt így mentő is érkezett. A család állítja, eddig nem is tudtak az ügyről.

 

 

A házban az édesanyjával élő férfi azt mondta, hogy ő csak pár napja tudta meg, hogy baj van. A végrehajtó azt állította, hogy egy hét éve húzódó ügy vége lett ez a végrehajtás. A férfi állítja, hogy azt sem tudta, hogy a házra hitelt vett fel a testvére, aki évekkel ezelőtt elköltözött a Dunántúlra.

A város polgármestere azt mondta: próbáltak egyezkedni a bankkal, a végrehajtóval, de nem sikerült megoldást találni.

„Egyelőre nem jutottunk eredményre, így mai nap folyamán a kilakoltatás megtörténik. Az önkormányzat annak érdekében, hogy ne az utcára kerüljön az ember, mert mi nem hagyunk senkit sem az út szélén, míg mások az árokba is bele rúgják az állampolgárokat, mi azonnal intézkedtünk és egy szükséglakást biztosítunk a család részére” – mondta Csige Tamás, polgármester.

A család egy plusz egy évre kapta meg a lakást és közben az önkormányzat próbálja megvásárolni a házukat, amit utána bérelhetnek. Addig azonban ki kell pakolni mindent.

A Család és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője arról beszélt, hogy elhelyeznek egy kulcsot az intézményükben, hogy be tudjon menni a lakásba a lakó, és el tudjon pakolni. Farkasné Jurák Zsuzsanna hozzátette: egy hónapot engedélyezett erre a végrehajtó.

A család holmijának egy részét traktorra pakolták és elvitték. Az idős, beteg asszonyért mentő jött. Ő pár napra kórházba kerül, majd onnan mehet a bérelt lakásba, ahol a fia ápolja majd tovább.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink