Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-08 18:48:00

Veronai tragédia: elégedetlenek a nyomozással a hozzátartozók

Elégedetlenek a veronai busztragédia áldozatainak hozzátartozói a magyarországi nyomozással. Azt fontolgatják, hogy maguk indítanak pert a busz sofőrje és a járművet biztosító cég ellen. Közben nyilvánosságra került egy szűkszavú levél, amit V. János sofőr írt a Szinyei Gimnázium igazgatójának, még korábban. Ebben részvétét fejezte ki az érintett családtagoknak is.

 

 

Nem minden érintetthez jutott el a sofőr részvét nyilvánítása. Volt, aki a Bors tudósításából tudta meg: levelet írt V. János sofőr a Szinyei Gimnázium igazgatójának. A férfi azt írta, hogy a baleset után hónapokkal tudta meg, mi történt, és az igazgatóra bízta, hogy tolmácsolja-e részvétét a hozzátartozóknak.

A Szinyei igazgatóját kereste az ATV Híradója, ám őt nem találták az iskolában sem, és írásos megkeresésre sem reagált egyelőre.

Krizsány László, aki egyetlen lányát vesztette el a balesetben, nem kapott értesítést a levélről, de felháborodott azon, amit az újságban látott. Krizsány „vicc” kategóriának nevezte a levelet.

Időközben Olaszországban már bíróság elé került a baleset ügye. A tárgyalást kint elnapolták, decemberben folytatódik a per. Itthon azonban még nem találtak gyanúsítottat a 2017. január 20-án történt veronai busztragédia ügyében, ahol 17, többnyire gimnazista korú fiatal vesztette életét. Az Országos Rendőr-főkapitányság most is azt válaszolta kérdésünkre, hogy "a nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak".

„Pimasznak és arcátlannak tartjuk a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) ezt a lépését”

 – vélekedett Krizsány László.

Hozzátette: hogyha a NNI nem tart sajtótájékoztatót, nem zárja le a nyomozást, nem kezdi el a Kecskeméti Ügyészség a magyarországi bűnösöknek a megvádolását, akkor ezt ők maguk fogják kezdeményezni.

A Bors úgy tudja, hogy a sofőr a baleset után új jogosítványt csináltatott magának, amelyet csak nemrég vettek vissza tőle. A járművet biztosító cég is tovább működik, pedig az egyik szakértői jelentés megállapította: a buszt átalakították, engedély nélkül.

atv.hu

További belföldi híreink