Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-08 20:29:00

Puzsér az ATV-ben: az MSZP és a DK jelöltje javára semmiképp nem lépek vissza

Nem tudok róla, hogy bármelyik párt elköteleződött volna, hogy támogatja a kampányomat vagy a programomat, de ez mellékes kérdés - ezt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 

Nem számít, hogy van-e 3 százalékom vagy 3 ezrelékem. Ami fontos, hogy van egy programom, amiben hiszek, mégpedig egy zöld, baloldali, európai, nyugatos program – mondta Puzsér Róbert.

Krug Emília kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy miért foglalkozik többet az ellenzék pártjaival és politikusaival, mint Tarlós István főpolgármesterrel, Puzsér azt válaszolta: a régi baloldal valójában a nemzeti együttműködés rendszerének alkatrésze, első védvonala. A független főpolgármester-jelölt szerint azért nem lehet leváltani a nemzeti együttműködés rendszerét, mert előbb annak a háztáji ellenzékét kellene leváltani.

Arra a kérdésre, hogy baja van-e az MSZP és a DK szavazóival, akiket az Alfahírnek adott interjújában kritikus szavakkal illetett, Puzsér Róbert úgy reagált: az említett szavazók szerinte a XX. század traumatizált túlélői. A független főpolgármester-jelölt úgy látja: a politikának a XXI. században már nem az előző század traumáiról, ahogy fogalmazott, nem Horthyról és Károlyi Mihályról kellene szólnia.

Arra a kérdésre, hogy a potenciális ellenzéki szavazók sértegetését jó stratégiának tartja-e, Puzsér Róbert úgy válaszolt: nem érdekli a stratégia. Mint fogalmazott:

nem rúg bele mindenkibe, de nem is udvarol szavazói csoportoknak. 

Mint fogalmazott: nem fogja az említett szavazók traumáit kiszolgálni azért, hogy rájuk szavaznak, de ha érdekeltté válnak a belélegezhető levegőben, számít a szavazataikra. Mint elmondta: a meggyőződése mentén képvisel egy bizonyos programot, egy bizonyos szemléletet azért, hogy megteremtse a centrumot. Aggasztónak nevezte, hogy a nyugati demokráciákban mindenhol kiürül a centrum, a két oldal szélsőségesei egymást erősítik.

Arra a kérdésre, hogy helyénvalónak tartja-e, hogy ürüléknek nevezte Áder János köztársasági elnököt, Puzsér visszakérdezett: azt várják tőle, hogy több tisztelettel beszéljen az államfőről, aki lebontja a jogállamot?

Az előválasztással kapcsolatban elmondta: nem az számít, hogy hányan támogatják őt egy esetleges előválasztáson, hanem az, hogy elég embert kérdeznek-e meg. Hozzátette: az esetleges előválasztás eredményétől függetlenül az MSZP és a DK jelöltje javára semmilyen körülmények között nem fog visszalépni. Mint fogalmazott: ha lesz olyan civil jelölt, akinek el tudja hinni, hogy megvalósítja a programját, akkor az ő javára igen. Azzal sincs baja, ha az illető mögé beállna az MSZP és a DK is azzal, hogy nem indítanak vele szemben jelöltet.

atv.hu

További belföldi híreink