Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-08 13:09:00

Manfred Webert megválasztották az EPP csúcsjelöltjévé

Manfred Webert, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát választotta meg csütörtökön az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelöltjévé az Európai Bizottság elnöki posztjára a pártcsalád helsinki kongresszusán.

Manfred Webert megválasztották az EPP csúcsjelöltjévé

A hivatalos eredmények szerint Weber a szavazáson jelentős többséggel - 619-ből 492 szavazattal - legyőzte riválisát, Alexander Stubb volt finn miniszterelnököt. Webber jelenleg a néppárt európai parlamenti frakcióvezetője.

Rajta kívül Alexander Stubb volt finn kormányfő indult a csúcsjelöltségért.

Orbán Viktor a szavazás előtt egyértelművé tette, hogy Webert támogatja.


„Mi egységesen Manfred Weber mögött sorakozunk fel” – fogalmazott,

majd megköszönte Webernek, hogy a magyar választási kampányban eljött Magyarországra. "Egy olyan embert tisztelünk benned, aki tudja, mikor van ideje a vitának, és mikor van ideje az egységnek" – mondta a bajor politikushoz fordulva, aki az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és indul a néppárt csúcsjelölti tisztségéért.

A csúcsjelölt az Európai Bizottság következő elnöke lehet, amennyiben az Európai Néppárt győzelmet arat a jövő évi európai parlamenti választásokon. Orbán Viktor hozzátette: a Fidesz mindent meg fog tenni, hogy jövőre sikerre vezesse az EPP-t Magyarországon.

atv.hu

További belföldi híreink