Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-08 10:41:00

Íme, a teljes levél, ezt kérte Volner a Jobbik vezetésétől

Több százezres fizetés a barátnőnek, saját személygépkocsi, és tárgyalási lehetőség a Chesterfield bőr ülőgarnitúrával rendelkező budai irodában – ezt kérte Volner János még májusban a Jobbik jelenlegi vezetésétől. A tegnaptól a Mi Hazánkban politizáló Volner szerint ebben nincs semmi kellemetlen, és azt pedzegeti, hogy a jelenlegi Jobbik-elnök, Sneider Tamás felesége is havi 1 milliót vesz fel a frakcióval megkötött szerződéséből.

Íme, a teljes levél, ezt kérte Volner a Jobbik vezetésétől

Újabb szintet lépett a Jobbik és Volner János közötti háború: ezúttal egy kiszivárgott levéllel szembesítette Gulyás Balázs publicista Volner Jánost az ATV Egyenes Beszéd Kontrában. A levél tartalma szerint május 14-én, az akkor még jobbikos politikus azt írta Sneider Tamásnak és Gyöngyösi Mártonnak, hogy barátnőjének 420 ezres fizetést, magának egy Skoda Octavia típusú személygépkocsit kér és jelzi, hogy egy budai irodában, ahol Chesterfield bőr ülőgarnitúra van, ott le tudna ülni külső helyszínen Fekete-Győr Andrással, Herényi Károllyal és Magyar Györggyel.

Volner az ATV műsorában nem cáfolta a levél tartalmát, amit az atv.hu is megszerzett:

 „Az EP-munkára való felkészülésemet M. segíti, a hozzám kapcsolódó jogi természetű és egyéb munkák túlnyomó részét is Ő látja el. Mint tudjátok jogász, európa-jogi szakjogászi végzettséget fog szerezni. Kitűnően beszél franciául, mellette középfokú üzleti angol nyelvvizsgája van, amit most fejleszt felsőfokra. A finanszírozását eddig D. E. ügyvéden keresztül a frakcióból oldottuk meg (értelemszerűen megbeszélve), összegszerűen annyiból, amennyit korábban a frakciós teljes bérköltsége jelentett (420 ezer/hó). Ebben az összegben benne van a Mechwart ligetnél levő, exkluzív kialakítású, irodájának és tárgyalójának a használata is. Ez kb. 50 négyzetméteres irodaterületet jelent, első emeleti, parkra néző ablakokkal, intarziás antik bútorokkal, Chesterfield bőr ülőgarnitúrával. Itt fogadok mindenkit, akivel nem lenne jó nyilvános helyen találkozni és nem szívesen jönne be a Fehér Házba. Olyanokra gondoljatok, mint Herényi Károly, Magyar György, vagy aktuálisan Fekete-Győr András. A szerződését a frakcióvezetői pozíciótól történő megválásom után is szeretném még egy évig (az EP-be való kiutazásomig) tovább vinni.
 
A jelenlegi nyelvtudásom alapján J. S.-nél és korábban Á.-nál is haladó szintű üzleti angolt tanultam. AZ EP-munkára való felkészülés érdekében újból el szeretném indítani és intenzívvé szeretném tenni a nyelvtanulásom. Az a célom, hogy jövő ősszel, amikor elindul az érdemi munka az EP következő ciklusában, már jó angolsággal vehessek részt politikai egyeztetéseken és tarthassak nyilvános beszédet. Ehhez keresnék egy olyan nyelvtanárt, akivel az első naptól fogva angollá tennénk a kettőnk közti munkanyelvet és politikai-gazdasági szaknyelven magas szintűre fejleszthetném az angol tudásomat. Ez olyan szavakat és kifejezéseket is érint, amelyeket a "sima" üzleti angol nem ölel fel. Egy részmunkaidős (nyugdíjas, kismama) tökéletesen el tudná látni ezt a feladatot.
 
És végül az utolsó... A frakcióvezető részére magáncélra szolgáló, hivatali autó is jár. Mivel a frakció költségvetését terheli, ezért nem Superb-t választottam, hanem az olcsóbb Octaviát. A frakció által bérelt összes Octavia közül enyém a legolcsóbb, mivel - költségtakarékossági okokból - nekem a használt jármű is megfelelt. Így a többi Octaviára fizetendő 190 ezer/hó helyett ez havi 50 ezer forinttal kevesebbe, 139 ezer/hóba kerül. Jelenleg nincs saját tulajdonú kocsim, de hetente két-három alkalommal kell tévébe mennem (jellemzően 6.15-ös érkezéssel) és egy rakás más helyre még. Szeretném kérni még egy évig (az EP-be való kiutazásomig) az autóhasználat folytatását.
 
Úgy érzem, mindhárom kérésem fontos és méltányolható. Nem szeretném a személyemmel befolyásolni a döntéshozatalt, ezért azt kérem, beszéljétek meg egymás között.”

Volner János tegnap este a Facebookon is reagált a kiszivárgott levélre, azt írta: „Semmi kellemetlen nincs számomra abban, hogy pártfeladatot végrehajtva leültem Magyar Györggyel és Herényi Károllyal egy beszélgetésre (nagyon érdekes volt, ha a sajtóba került volna, vezércikk lenne). Ugyanígy abban sem, hogy egy jogász részére havonta 420 ezer forintos teljes munkabérköltség (ami nettó 230 ezer forintos fizetésnek felel meg) kifizetését javasoltam. Mint ahogyan azt sem szégyellem, hogy a korábban frakcióvezetőként használt, törvény szerint juttatott Skoda Octavia hasonló célokra történő használatát általános frakcióvezető-helyettesként és egyben a párt vezető politikusaként igényeltem (11 frakcióautója van most a Jobbiknak)”.
 

Ezt követően a Mi Hazánk Mozgalom friss politikusa azt pedzegette a jelenlegi Jobbik-elnök, Sneider Tamás feleségéről, hogy olyan szerződést kötött a párt frakciójával, amelynek köszönhetően havi 1 millió forinthoz jutott a „Jobbik First Ladyje”. Ezzel kapcsolatban kerestük a Jobbik elnökét, a következő választ kaptuk a párttól:

"A szóban forgó ügyvédnő 2011 óta dolgozott a Jobbiknál, ügyvédként ügyvédi munkát végzett. Sneider Tamással 2016-ban házasodtak össze, így értelemszerűen a Jobbik jelenlegi elnökének az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy előtte milyen szerződése volt a párttal, vagy a frakcióval. Sneider Tamás felesége, még férje elnöksége előtt mind a frakcióval, mind a pártalapítvánnyal kötött szerződését megszüntette."

atv.hu

További belföldi híreink