Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-08 11:01:00

Friss felmérés: Az LMP-t és a Momentumot is előzi a Kutyapárt

Az IDEA Intézet friss közvélemény-kutatásának eredményei alapján a jelenleg frakcióval bíró pártok közül a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP és a DK támogatottsága van a parlamenti küszöb fölött, míg a képviselőcsoporttal bíró LMP és Párbeszéd támogatottsága elmarad attól.

Friss felmérés: Az LMP-t és a Momentumot is előzi a Kutyapárt

Az október 18-22. között készített felmérés alapján a Fidesz-KDNP-vel a teljes felnőtt népesség 37 százaléka szimpatizál, ez az arány a Jobbik esetében 11 százalék, míg a 2018. áprilisi 8-i választás alkalmával a jelöltjeiket koordináló MSZP és DK tábora egyaránt 5 százalékos.

A további pártokat tekintve a teljes népesség körében az LMP 2 százalékon, a Párbeszéd 1 százalékon áll, akárcsak a Mi Hazánk Mozgalom és a Momentum.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt esetében ez az arány 3 százalék.

A biztos szavazó pártválasztók körében a kormányzó pártok helyzete egy „magányos pozíció”, ennek a körnek ugyanis 55 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re, a Jobbikra 18 százalék. A felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka az MSZP-t, 7 százaléka a DK-t, 3 százaléka az LMP-t támogatná.

A Párbeszéd és a Mi Hazánk listájára a biztos szavazó pártválasztók 1 százaléka, a Momentumra 2, míg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listájára a biztos szavazó pártválasztók 4 százaléka szavazna.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink