Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-08 14:51:00

Felszólító levelet küldött az Európai Bizottság Magyarországnak

Ausztria, Finnország, Németország, Románia, Szlovákia és Spanyolország mellett Magyarország is felszólító levelet kapott.

Az energiahatékonyság területét érintően küldött felszólító levelet hat tagország mellett Magyarországnak az Európai Bizottság, ezzel kötelezettségszegési eljárást indított az érintett uniós irányelv nem megfelelő végrehajtása miatt – írja a napi.hu.

Csütörtöki tájékoztatása szerint az Európai Bizottság úgy határozott, hogy Ausztria, Finnország, Németország, Románia, Szlovákia és Spanyolország mellett felszólító levelet küld Magyarországnak, hogy helyesen ültessék át a közös uniós szabályokat, biztosítva ezzel az uniós jog megfelelő alkalmazását.

A portál arról ír, az indoklás szerint az érintett országok nem ültették át, vagy nem megfelelően hajtották végre az energiahatékonyságról szóló uniós irányelv egyes követelményeit. Az Európai Unión belüli energiahatékonyság előmozdítását célzó intézkedések közös keretrendszerét hozza létre, melynek célja, hogy az unió teljesíteni tudja az energiahatékonyság 20 százalékos javítására irányuló 2020-ra kitűzött uniós célt, illetve hogy a 2020 utáni időszakban további előrelépést lehessen elérni az energiahatékonyság terén – számol be a napi.hu.

atv.hu

További belföldi híreink