Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-08 21:11:00

300 millió forint hiányzik a nagykanizsai szemétszállító cég költségvetéséből

Újabb szemétszállítást végző cég került bajba. Nagykanizsán még elviszik a szemetet, de a cég költségvetéséből 300 millió forint hiányzik. Ennyivel kevesebbet kaptak a nemzeti kukaholdingtól. Ahhoz, hogy tovább tudjanak működni, hitelt vettek fel.

 

 

Nagykanizsán és környékén még látszólag minden rendben a hulladékszállítással, de erről hiába kérdeztük a szolgáltató céget, nem kívántak nyilatkozni. Az önkormányzat tulajdonában levő vállalkozás még tartja magát, de ahogy kiderült az első félévben a 700 millió forintos költségeik alig felét fizette ki a kukaholding.

„300 millió forintos hiány keletkezett már most és még a harmadik negyedéves adatokat még nem is látjuk” – mondta Híradónknak Horváth Jácint. A DK önkormányzati képviselője arról beszélt, ezért a társaság hitelfelvételt, illetve belső megszorításokat kénytelen véghezvinni, ami kihat a város működésére, és kihat a város egyéb területein is végzett szolgáltatásaira.

Egyelőre a cég próbálja a hiányt áthidalni, de ezt sokáig ők sem bírják majd. Már most is szüntettek meg szelektív szigeteket, de a háztartási szemetet még elviszik. A lakók még nem érzékelik a nehézségeket.

Az ATV Híradója kereste a város vezetését is, hogy mit terveznek abban az esetben, ha hulladékszállító cég nem tudja finanszírozni a szolgáltatás költségeit, de az önkormányzat részéről senki sem kívánt nyilatkozni.

atv.hu

További belföldi híreink