Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-06 16:27:00

Itt a kormány válasza a brüsszeli, Orbánt ábrázoló plakátra

A kormányszóvivő szerint Guy Verhofstadt performansza nem másról szól, mint hogy „a belga politikus és kebelbarátai a bevándorláspolitikánk miatt támadják Magyarországot”.

„Guy Verhofstadt legújabb performansza nem szól másról, mint arról, hogy a belga politikus és liberális kebelbarátai a bevándorláspolitikánk miatt támadják Magyarországot, ugyanis Európát bevándorlókontinenssé, Magyarországot pedig bevándorlóországgá szeretnék változtatni. Magyarország kormánya azonban folytatni fogja ezt a kampányt és politikát, amit elkezdett, mert a magyar emberek számos alkalommal (legutóbb épp az áprilisi választáson) kinyilvánították véleményüket és akaratukat: NEM akarnak bevándorlóországban élni!”- így reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő arra, hogy Brüsszelben mobil óriásplakáton üzennek Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai liberálisok. Teherautóra szerelt hirdetőtáblájuk a kedden útjára indított akció keretében a belga főváros különböző kiemelt pontjain fog feltűnni, válaszul a magyarországi fejleményekre és kormányzati médiakampányokra.

A plakátot délelőtt az Európai Parlament (EP) épülete előtti téren állították ki, innen a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt székházához, illetve a magyar nagykövetséghez indultak, útba ejtve az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot. A brüsszeli akció a hivatalos tájékoztatás szerint nagyjából 1500 euróba került.

A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe látható, valamint a következő angol nyelvű felirat: "Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát". A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű az üzenet: "Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!"

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője levélben tájékoztatta az akcióról párttársait, amelynek kiszivárgott változata szerint megelégelték az EU alapértékei elleni magyarországi támadásokat és a közpénzből finanszírozott médiahadjáratot a párt képviselői ellen, ezért így válaszolnak a magyar kormánynak.
Verhofstadt rövid sajtótájékoztatót tartott, amelynek során úgy vélekedett, hogy a pénz az egyetlen dolog, amelyet a magyar kormányfő szeret az Európai Unióban, a közös értékeket azonban egyáltalán nem tartja tiszteletben. Hangsúlyozta: Orbán Viktor egy "korrupt illiberális állam" építésére használja fel az uniós adófizetők pénzét, illetve arra, hogy az EU ellen hangolja a lakosságot.

Mint mondta, ideje végre reagálni, Európa ugyanis eddig tétlenül nézte, hogy "rendkívül agresszíven támadják a liberális demokráciát" Magyarországon. Sajtóhírek szerint a kampányt az Európai Néppárt szerdán kezdődő kongresszusára időzítették- írja az MTI.

atv.hu

További belföldi híreink