Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-05 18:19:00

Szemétkáosz: Lemond Gémesi György

Lemond Gémesi György annak az önkormányzati társulásnak az elnöki tisztségéről, amely a szemétbotrány középpontjába került Zöld Híd Kft.-t üzemeltette. A gödöllői polgármester azonban ügyvezető elnökként még a soron következő testületi ülésig - az új elnök megválasztásáig - folytatja a munkát. Gémesi György annak ellenére döntött így, hogy a Zöld Híd felügyelő bizottsága szerint a cég menedzsmentje mindent megtett a szemétszállítás megfelelő működtetéséért.

Szemétkáosz: Lemond Gémesi György

A szemétszállítást eddig 116 településen végző céget tulajdonló Önkormányzati társulás hétfői, vitáktól sem mentes ülésén ugyanis a polgármesterek egy része - bizalmi válságra hivatkozva - lemondásra szólította fel a társulás elnökét, valamint a Zöld híd ügyvezetőjét.

„Holnap indítjuk a vizsgálatot szakértővel, aki megállapítja a felelőst. Mert ebben a dologban sem az itt lévő 400 dolgozó, sem jómagam nem felelős" – mondta el Gémesi, majd bejelentette:


lemond az elnöki tisztségről, de a soron következő, december elsején esedékes ülésig ügyvezetőkent folytatja a munkát.

Hogy előbb-utóbb baj lesz a hulladékszállítással, azt már májusban jelezte a Zöld Híd. Október 20-ára a helyzet odáig fajult, hogy az állami finanszírozás hiánya miatt a cég csődközeli helyzetbe került. Október végén több településen már el sem tudták vinni a hulladékot. A kormány ekkor avatkozott be úgy, hogy a katasztrófavédelemre bízta a szemét elszállítását.

A belügyminisztérium két nap múlva már zsarolásról beszélt. Aztán október 31-én reggel elindultak a Zöld Híd szemétszállítói, miután a katasztrófavédelem költségvetéséből előfinanszírozták a forrást. Ám ugyanezen a napon a kukaholding visszavonta a Zöld Híd megfelelőségi engedélyét. Az elkövetkező 3 hétben, tehát valószínűleg minden marad a régiben, azaz a katasztrófavédelem szállítja majd el a szemetet az érintett településekről.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink