Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-26 16:00:00

ATV-CNN együttműködés: most vasárnap indul a Newsroom

Az ATV a CNN hivatalos partnere lett. Vasárnap debütál a Newsroom műsor az ATV-n, melynek főszerkesztője Novák András, aki együtt vezeti a műsort Bombera Krisztinával.

ATV-CNN együttműködés: most vasárnap indul a Newsroom

Novák András a Newsroom főszerkesztője arról beszélt az ATV  Start Plusz című műsorában, az egész úgy indult, hogy kiderült, a CNN az utóbbi időben nincs jelen a környező országokban, a legközelebbi tudósítójuk Moszkvában és Németországban van. A csatorna tehát partnert keresett a régióban, az ATV részéről pedig volt szándék a közeledésre az amerikai hírtelevízió felé. Novák András hozzátette: a CNN elkezdte monitorozni az ATV-t, a műsorokat éppúgy, mint az atv.hu hírfolyamát, sőt még az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének a véleményét is kikérték, mert ők mindennap csinálnak sajtószemlét Magyarországon.

Az egyhónapos monitorozáson az ATV csillagos ötössel átment, közölte Novák András, aki szerint ez köszönhető minden ATV-s dolgozónak, de különösen a műsorvezetőknek és szerkesztőknek, tette hozzá. Így lett az ATV a CNN hivatalos partnere, jelentette ki, hozzátéve: ATV-s kollegák is kimehetnek tanulni a CNN-hez, egy ösztöndíjas program keretében.

A Newsroom indulásával a magyar nézők a világ legfontosabb híreit láthatják magyarul, szakértőket is hívnak a studióba, akik elemzik a különböző híreket, és lesznek amerikai sporthírek is, például az NFL, az NBA és az NHL is mérkőzéseinek hírei is.

A műsorba bejelentkeznek CNN-es tudósítók a világ minden tájáról, és a magyar tudósítók is megjelennek a CNN csatornáin, ha Magyarországon történik valami jelentős esemény. Azt is említette, hogy a CNN kérte, ha ATV-s riporter riportot készít, akkor a kérdés előtt jelezze a riportalanynak, hogy nem csak az ATV, hanem a CNN nézői is látni fogják. Azt is kérte a CNN, hogy az ATV-ben elhangzott beszélgetésekből egy-egy részletet felhasználhassanak. Bombera Krisztina azt is hozzátette, ha ATV-s  riportereknek valahol a világban szükségük lesz tudósító helyszínre, a CNN stúdiója azonnal a rendelkezésükre fog állni.

Az ATV-n október 28-tól vasárnaponként 17.00-tól lesz látható a CNN Newsroom adása.

Vasárnap debütál a Newsroom a CNN híreivel

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink