Itthon

Két tojást dobtak a Fidesz-székházra, rendőri akció volt

Két tojás miatt votl
október. 23. kedd 21:08

Tudósítónk arról is beszámolt, hogy állítólag két darab tojást dobott valaki a székházra, a rendőrök emiatt vették körbe a több tucat tüntetőt, mivel az elkövető a tömegből nem volt kiemelhető. A Lendvay utcát lezárták és egyesével igazoltattak mindenkit, tüntetőket és a sajtó munkatársait is.

Néhányan leültek a rendőrök elé
október. 23. kedd 21:06

Tudósítónk a helyszínről jelentette, hogy a rendőrgyűrűt feloldották a tüntetők körül, sőt, a Lendvay utca egyik végén már az utca zárását is feloldották. A jobbikosok elszivárogtak időközben, néhány civil aktivista van a Fidesz-székháznál, főleg ligetvédők, közülük többen leültek a rendőrsorfal elé, de a rendőrök is egyre inkább fogyatkozóban vannak.

Rendőrsorfal a Lendvay utcánál
október. 23. kedd 20:51

 

Valakit elvittek már?
október. 23. kedd 20:37

Miközben Pintér Tamás a rendőrökkel beszél, több tucat tüntető egymásba kapaszkodva néz farkasszemet a rendőrökkel és azt skandálják, hogy "56, 56", valamint, hogy "kommunista Fidesz". Közben azt kiabálják többen, hogy az egyik tüntetőt már elvitték, de aztán kiderül, hogy már elengedték. A demonstrálók többször is hivatkoztak rá, hogy tojással megdobhatták a Fidesz székházát, de ez szerintük nem számít bűncselekménynek.

Előállíthatják a jobbikost
október. 23. kedd 20:33

A rendőrök később arra hivatkoztak, hogy fokozott ellenőrzés van elrendelve Budapesten, ezért igazoltathatnak. Pintérrel azt is közölték, hogy előállíthatják, ha nem engedelmeskedik, hogy a rendőrkapitányságon igazolják a személyazonosságát.

Bűncselekmény gyanúja?
október. 23. kedd 20:29

A rendőrök Pintér Tamás jobbikos képvisleőt szeretnék igazoltatni, aki már percek óta vitatkozik az intézkedő rendőrrel, mivel azt mondták nekik, hogy felmerült, bűncselekmény gyanúja történt a tömegben, ezért igazoltatnak most mindenkit.

"Nincs nálunk papír"
október. 23. kedd 20:20

- ezt skandálják a Jobbik ellenállói a Lendvay utca sarkán. Szávay István arra bíztatta a tüntetőket, hogy ne adják át irataikat a rendőröknek, akik sorfallal zárják le a Fidesz székházához vezető utcát. 

Rendőrsorfal
október. 23. kedd 19:48

Az MTVA-székházánál nagyon sok a rendőr, magát az épületet is körbevették sorfallal. Hadházyék tüntetése már oszlik, egyre kevesebben vannak a demonstrálók.

Békével jöttek, úgy is mennek
október. 23. kedd 19:32

Hadházy Ákos szólalt fel a végén, arról beszélt, kíváncsi lesz, benne lesz-e mindez a köztévés híradóban. Hozzátette: békével jöttek és úgy is távoznak.

Irány a Lendvay utca?
október. 23. kedd 19:23

Az egyik tüntető a Lendvay utcába invitálja egy hangosbemondóval a többieket. Itt van a Fidesz székháza, igaz, elég messze van a III. kerületi MTVA-székháztól. Ezt követően a jobbikos tüntetők el is indultak a helyszínről.