Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-23 20:12:00

„Cselekvőképtelen vezető” – ünnepi beszédében Márki-Zaynak üzent Lázár?

A fideszes képviselő arról beszélt Makón, hogy cselekvőképtelen vezető, aki szaporítja a problémákat, aki a helyi munka helyett budapesti interjúkat ad, vagy Facebookon írogat arról, miért nem végzi a dolgát.

„Ma is kísértet járja be Európát, és ma is kis sértettek járják be Európát, akik feljelentik a saját hazájukat, most épp Brüsszelből várják az internacionalista baráti segítségnyújtást, és kioktatnak bennünket demokráciából és emlékezetpolitikából” – így fogalmazott Lázár János október 23-ai ünnepi beszédében, amit Makón tartott.

A volt Miniszterelnökséget vezető miniszter meggyőződése, hogy 2010-et követően azért győzedelmeskedhetett – eddig – háromszor is a Fidesz körül kialakult új politikai kultúra, mert a töketlenség helyett tetterőt, a szövegelés helyett cselekvést, az ígéretek helyett végre eredményeket kínált Magyarországnak.

Majd valószínűleg Márki-Zay Péternek üzent ezekkel a sorokkal: „Az ország és azon belül a településeink mindig akkor voltak sikeresek a történelmük során, amikor a sorsukat cselekvőképes, tetterős vezetőkre bízták. Mindennél jobban látszik ez akkor, amikor ezen a cselekvő országon belül egy-egy településnek mégis cselekvőképtelen vezetője lesz. Olyan, aki nem legyőzi, hanem teremti a kihívásokat. Aki nem megoldja, hanem szaporítja a problémákat. Aki helyben elvégzendő munka helyett inkább budapesti interjúkat ad vagy Facebook-bejegyzéseket írogat arról, hogy mi vagy ki miatt nem képes elvégezni a feladatát…” – fogalmazott Lázár. Hozzátette: ha valaki egy győztes városban vesztes várossá tesz egy települést, az áruló.

atv.hu

További belföldi híreink